Koekenpan broodjes met een vulling van geitenkaas en pompoen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een recept perfect voor de regenachtige herfstdagen; koekenpan broodjes met een heerlijke smeuïge vulling van geitenkaas en pompoen. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg:
    900 gr
    zelfrijzend bakmeel (en wat extra voor uitrollen)
  • 700 gr
    Griekse yoghurt
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 100 gr
    rucola
  • bosje bieslook
  • zout en peper
  • Voor de vulling:
    500 gr
    pompoen
  • 250 gr
    geitenkaas
  • bosje dille
  • 100 gr
    walnoten
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • olijfolie
  • Voor de smoothie:
    200 gr
    mango uit de vriezer
  • 2
    avocado's
  • 250 ml
    kokoswater
  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met yoghurt, bakpoeder, bieslook en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Snijd de bieslook fijn en kneed dit door het deeg. Laat het afgedekt even rusten en ga verder met de vulling. 

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Maak de pompoen schoon en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

  3. Snipper de ui en hak de tenen knoflook, de dille en de walnoten fijn. Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de uien, knoflook en de walnoten. Houd dit mengsel goed in beweging en bak het niet te lang, anders worden de walnoten bitter.

  4. Als de pompoen gaar is kan die met de ui, knoflook, walnoten, dille en geitenkaas gemengd worden in een grote kom. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. 

  5. Strooi wat bloem over het aanrecht en verdeel het broodbeslag in 8 stukken. Maak er balletjes zo groot als een tennisbal van en rol het vervolgens met een deegroller uit. Plaats in het midden met een grote eetlepel de vulling en vouw het vervolgens dicht. Herhaal dit tot alles op is. 

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk wat olijfolie in de koekenpan en bak de gevulde broodjes ongeveer 5 minuten aan beide kanten, totdat beide kanten knapperig zijn. Als laatst bak je de broodjes nog 4 minuten af in de oven. 

  7. Ondertussen is het tijd om een smoothie te maken. Snijd de avocado en mango in stukken en voeg deze samen met het kokoswater toe aan een mixer.

  8. Als de broodjes klaar zijn kunnen deze geserveerd worden met wat rucola. 

  9. Geniet van de heerlijke broodjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg