Aziatisch eitje met linzensoep
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Aziatisch eitje2eieren
-
1 elsambal badjak
-
1 bosjecress
-
1 handjekrokant gefruite uitjes
-
1 stronkjegember uit de vriezer (dan raspt hij makkelijk)
-
1limoen of kaffier limoen
-
Linzensoep100 glinzen uit Puy (Auvergne AOC)
-
5 dlrunderbouillon of groentebouillon
-
1gesnipperde ui
-
4 draaienvan de pepermolen
-
1 teentjeknoflook
-
1 elcrème fraîche
-
Parelgort risotto300 gparelgort
-
7 dlbietensap
-
1 elolie
-
9 dlbouillon
-
50 goude schapenkaas
-
1 bosjeselderij
-
1knolselderij
-
1 teentjeknoflook
-
Benodigdheden•staafmixer
-
Kook de eieren zes minuten. Spoel ze koud en pel ze. Leg ze vervolgens in de sambal met sojasaus en een paar schillen van de gember. Laat de eieren minstens vier uur (het liefst een hele nacht) marineren.
-
Snijd de eieren door de midden. Doe erbovenop een beetje mayonaise met wat van de marinade en rasp van gember en kaffir. Werk het af met een cress en een beetje krokante ui.
-
Week de linzen (net als de eitjes marineren) een nachtje van tevoren in wat water.
-
Zet een gesnipperde witte ui en een gesnipperde teen knoflook aan in een beetje boter. Bak de linzen even mee en blus af met de bouillon. Breng het vervolgens weer aan de kook en schep het schuim er af. Laat dit vervolgens anderhalf uur trekken.
-
Pureer de linzensoep vervolgens met een staafmixer en werk af met een beetje peper, zout en de crème fraîche.
-
Voor de gort is een op drie de verhouding. Een deel parelgort en de overige delen bietensap en bouillon. Breng dit aan de kook en laat het langzaam garen.
-
Doe een klontje boter bij de gort en stoof aan het eind gaar zoals een risotto.
-
Snij de knolselderij in brunoise (blokjes) en bak deze kort aan en doe dit door de parelgort. Breng op smaak en werk af met de geraspte schapenkaas en de gehakte selderij.
- Eet smakelijk!