7 minuten

Dahl van rode linzen & boerenkool met naanbrood

Sharon maakt een Indiaas gerecht met een Nederlands tintje: Dahl gemaakt van rode linzen en boerenkool, geserveerd met naan. Niet uit een verpakking: ook de naanbroodjes maakt Sharon in een handomdraai.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten Dahl (4 personen)
    300 g
    rode linzen
  • 250 g
    verse boerenkool
  • 8
    tomaten
  • 1
    ui
  • 300 ml
    kokosmelk
  • 300 ml
    water
  • 2 tl
    kurkuma
  • 2 tl
    komijnzaad
  • 2 tl
    mosterdzaad
  • 2 el
    groentebouillonpoeder (of 2 blokjes)
  • 2 el
    masala (gele)
  • 30 g
    gember
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    limoen
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    Spaanse peper
  • olie
  • Ingrediënten naan (4 personen)
    500 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 400 g
    Griekse yoghurt
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1 tl
    mosterdzaad
  • 2 dl
    olijfolie
  • 1
    teentje knoflook
  • peterselie
  • zout naar smaak
  1. Ik begin met het maken van de Dahl. Spoel de linzen en de boerenkool schoon. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember. 

  2. Verhit een hoge pan met een scheutje olie. Bak hierin het komijnzaad, mosterdzaad, de kurkuma en de masala ongeveer 30 sec. Bak vervolgens de uien, knoflook en de gember mee. Voeg de linzen en boerenkool toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Blus het af met de kokosmelk en het water. 

  3. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan samen met de groentebouillonpoeder. Laat alles 20 min stoven met wat Spaanse peper naar smaak. 

  4. Als de Dahl klaar is, maak je het af met het sap van 1 limoen en wat blaadjes koriander. 

  5. Dan ga ik verder met het maken van de naan. Rooster met een klein beetje olijfolie het komijnzaad, mosterdzaad en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut. 

  6. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. Kneed de geroosterde specerijen er doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken.

  7. Verhit alvast een grillpan. Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik. Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie. 

  8. Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril de naan 2 min aan beide kanten goudbruin.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.