Aziatische hotpot

chef-kok
Leon Mazairac
Salade vergeten groenten (127)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
1 personen

In het Limburgse Beesel ligt een enorme moestuin met historische groenten. Met maar liefst 700 soorten is het de grootste aangelegde collectie 'vergeten groenten en fruit' in Nederland. Chef-kok Leon Mazairac ontmoet oprichter Jac Nijskens, die de wereld een beetje beter wil maken door mensen de rijkdom te laten proeven van vergeten groenten. Léon en Jac maken samen iets lekkers met het vergeten meiknolletje. Dit knolletje worden bijzondere eigenschappen toegedicht: het zou de liefde stimuleren.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Groentebouillon
    1 dl
    geroosterde groentebouillon
  • 1 el
    soja
  • Aziatische kruiden (5 spices)
  • Overig
    boekweitnoedels (verkrijgbaar bij de toko)
  • theepot met zeef
  • wat "Long" pepper
  • steranijs
  • klaverzuring
  • Groenten
    pastinaak
  • herfstraap
  • pattison
  • gele courgette
  • drie kleuren worteltjes
  • snijbiet (warmoes)
  • postelein
  • appeltje in brunoise
  • knoflookbloemen
  • Brave Hendrik (soort oerspinazie)
  • eetbare bloemen
  1. 1

    Bereid alle groentes individueel en ook de noedels. Dresseer dit in een diep soep bord.

     

  2. 2

    Trek de bouillon in een pot met de specerijen en giet deze aan tafel over de groentes. 
     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!