Baba Ganoush

Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
72 personen

Sharon maakt een heerlijk vegetarisch gerecht: baba ganoush met een salade van kikkererwten en spinazie, geserveerd met zoete aardappel uit de oven. Deze populaire auberginedip ligt overal in de winkel in bakjes, maar je kunt het dus ook zelf maken. Het wordt vaak als dip bij brood of toastjes gegeten, maar Sharon laat zien dat het ook anders kan.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten Baba ganoush
    2
    aubergines
  • 1
    limoen
  • 2
    tenen knoflook
  • 5
    blaadjes munt
  • 2 tl
    komijnpoeder
  • 3 el
    olijfolie extra vierge
  • 2 tl
    sesampasta (tahin)
  • peper/zout
  • Ingrediënten salade
    500 g
    gekookte kikkererwten
  • 250 g
    fetakaas
  • 2
    avocado's
  • 1
    bosje lange ui
  • 1
    bosje basilicum
  • 200 g
    spinazie
  • 1
    sinaasappels
  • 50 g
    rozijnen
  • Ingrediënten salade
    2 el
    olijfolie extra vierge
  • 1 kg
    zoete aardappels
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1
    snufje 5-kruidenpoeder
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225 graden en snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel de aubergines met de olijfolie en bak ze 10 min af in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen. 

  2. 2

    Pureer in een keukenmachine de aubergines, samen met de overige ingrediënten (het sap van 1 limoen, komijnpoeder, munt, tahin, knoflook en wat peper en zout naar smaak) tot een egale massa. 

  3. 3

    Dan ga je verder met het maken van de salade. Spoel de kikkererwten schoon onder koud water. Snij het bosje lange ui in ringen en de fetakaas in blokjes. Meng de overige ingrediënten erbij en breng het op smaak met het sap van de sinaasappel en de olijfolie.

  4. 4

    Dan ga je verder met het maken van de zoete aardappel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappels, snij deze in dikke frites en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie een snufje 5-kruidenpoeder en zeezout.

  5. 5

    Bak de zoete aardappels 35 min af in de voorverwarmde oven en draai ze om de 10 min om. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!