Baba Ganoush
Sharon maakt een heerlijk vegetarisch gerecht: baba ganoush met een salade van kikkererwten en spinazie, geserveerd met zoete aardappel uit de oven. Deze populaire auberginedip ligt overal in de winkel in bakjes, maar je kunt het dus ook zelf maken. Het wordt vaak als dip bij brood of toastjes gegeten, maar Sharon laat zien dat het ook anders kan.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten Baba ganoush2aubergines
-
1limoen
-
2tenen knoflook
-
5blaadjes munt
-
2 tlkomijnpoeder
-
3 elolijfolie extra vierge
-
2 tlsesampasta (tahin)
-
•peper/zout
-
Ingrediënten salade500 ggekookte kikkererwten
-
250 gfetakaas
-
2avocado's
-
1bosje lange ui
-
1bosje basilicum
-
200 gspinazie
-
1sinaasappels
-
50 grozijnen
-
Ingrediënten salade2 elolijfolie extra vierge
-
1 kgzoete aardappels
-
•olijfolie
-
•zeezout
-
1snufje 5-kruidenpoeder
-
Verwarm de oven voor op 225 graden en snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel de aubergines met de olijfolie en bak ze 10 min af in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen.
-
Pureer in een keukenmachine de aubergines, samen met de overige ingrediënten (het sap van 1 limoen, komijnpoeder, munt, tahin, knoflook en wat peper en zout naar smaak) tot een egale massa.
-
Dan ga je verder met het maken van de salade. Spoel de kikkererwten schoon onder koud water. Snij het bosje lange ui in ringen en de fetakaas in blokjes. Meng de overige ingrediënten erbij en breng het op smaak met het sap van de sinaasappel en de olijfolie.
-
Dan ga je verder met het maken van de zoete aardappel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappels, snij deze in dikke frites en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie een snufje 5-kruidenpoeder en zeezout.
-
Bak de zoete aardappels 35 min af in de voorverwarmde oven en draai ze om de 10 min om.
- Eet smakelijk!