Bisque met krab en crostini

chef-kok
Ramon Brugman
171eten
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een van zijn favoriete gerechten: een bisque van krab, met crostini en aioli.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    krab
  • 1 kg
    garnalenkoppen
  • 1
    klont boter
  • 1
    peen
  • 1
    prei
  • 2
    uien
  • 4
    tenen knoflook
  • 1/2
    knolselderij
  • 1
    venkel
  • 1
    glas witte wijn
  • 1
    borrelmaat anijslikeur
  • 3
    blaadjes laurier
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    cayennepoeder
  • paar takjes tijm
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 200 ml
    room
  • 1
    bosje peterselie
  • peper en zout
  • Gebakken vis
    500 gr
    kabeljauwfilet
  • 500 gr
    zalmfilet
  • 8
    stuks gamba
  • 500 gr
    mosselen
  • Crostini en aioli
    1
    brood
  • 2 el
    mayonaise
  • 1
    citroen
  • 1
    teentje knoflook
  • peper en zout
  1. 1

    Doe olie in een grote pan en voeg de gehakte krab toe. Zet dit even goed aan. 

  2. 2

    Voeg hier meteen de anijslikeur toe en flambeer deze.  (pas goed op!)

  3. 3

    Voeg nu de garnalenkoppen, ui en knoflook toe. 

  4. 4

    Na vijf minuten kun je alle groenten die je fijn hebt gesneden toevoegen.

  5. 5

    Voeg daarna de kruiden, specerijen , tomatenpuree ,witte wijn toe en zet onder met koud water. Breng net tegen de kook aan en laat dit een uur zachtjes een uur gaan. 

  6. 6

    Zeef de bouillon door een doek.

     

  7. 7

    Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg de room en een klontje boter toe. Breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Bak de stukken vis en gamba’s in een koekenpan met een beetje olijfolie. Doe de mosselen in de bouillon.

  9. 9

    Hak de peterselie fijn en pluk wat mooie blaadjes kervel. Serveer in een diep bord afgemaakt met wat gesneden peterselie en takjes kervel.

  10. 10

    Snij het brood in plakken en bedruppel ze met olijfolie, zout en peper. Doe ze in een oven van 170 graden en bak ze 5 minuten krokant.

  11. 11

    Maak van de knoflook een beetje puree en meng dit door de mayonaise samen met het citroensap, zout en peper. Serveer de aioli bij de bisque.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!