Recept: Bisque met krab en crostini

13 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Bisque met krab en crostini
Chef-kok Ramon Brugman maakt een van zijn favoriete gerechten: een bisque van krab, met crostini en aioli.
4 personen

Ingrediënten voor Bisque met krab en crostini

  • 1 kg krab
  • 1 kg garnalenkoppen
  • 1 flinke klont boter
  • 1 st peen
  • 1 st prei
  • 2 st ui
  • 4 tenen knoflook
  • ½ st knolselderij
  • 1 st venkel
  • 1 glas witte wijn
  • 1 borrel anijslikeur
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • een paar takjes tijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 ml room
  • 1 bos peterselie
  • zout/peper

Gebakken vis

  • ½ kg kabeljauwfilet
  • ½ kg zalm filet
  • 8 st gamba met kop
  • 500 gram mosselen

Crostini en aioli

  • 1 st Brood
  • 2 eetlepel mayonnaise
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • zout/peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Doe olie in een grote pan en voeg de gehakte krab toe. Zet dit even goed aan. 

  2. 2

    Voeg hier meteen de anijslikeur toe en flambeer deze.  (pas goed op!)

  3. 3

    Voeg nu de garnalenkoppen, ui en knoflook toe. 

  4. 4

    Na vijf minuten kun je alle groenten die je fijn hebt gesneden toevoegen.

  5. 5

    Voeg daarna de kruiden, specerijen , tomatenpuree ,witte wijn toe en zet onder met koud water. Breng net tegen de kook aan en laat dit een uur zachtjes een uur gaan. 

  6. 6

    Zeef de bouillon door een doek.

     

  7. 7

    Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg de room en een klontje boter toe. Breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Bak de stukken vis en gamba’s in een koekenpan met een beetje olijfolie. Doe de mosselen in de bouillon.

  9. 9

    Hak de peterselie fijn en pluk wat mooie blaadjes kervel. Serveer in een diep bord afgemaakt met wat gesneden peterselie en takjes kervel.

  10. 10

    Snij het brood in plakken en bedruppel ze met olijfolie, zout en peper. Doe ze in een oven van 170 graden en bak ze 5 minuten krokant.

  11. 11

    Maak van de knoflook een beetje puree en meng dit door de mayonaise samen met het citroensap, zout en peper. Serveer de aioli bij de bisque.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter