Bieten met dressing van sojasaus
Alain Caron is op iets bijzonders gestuit: sojasaus. Niet uit het verre oosten, maar gewoon uit de Hoekse Waard. Thomas Uljee, een Nederlandse bakker, wordt in zijn ziel geraakt als hij op tv ziet hoe sojasaus in het buitenland gemaakt wordt. 'Waarom kan dat niet in Nederland?', denkt hij. Hij zet alles op alles en vindt compagnons die minstens even enthousiast zijn als hij. Inmiddels maakt dit viertal sojasaus van Nederlandse bodem. Alain Caron kookt iets waar deze saus heel goed bij past, en nee, het is geen sushi.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de bieten4grote verse bieten
-
200 gHollandse garnalen
-
250 gprei, alleen het witte gedeelte, gewassen en in blokjes
-
2 elolijfolie
-
100 gfijn gehakt noten
-
•peper
-
200 ggemixte sla
-
Voor de dressing4el druivenpitolie
-
1 elsesam olie
-
2 elsojasaus
-
1 elgembersiroop
-
Kook de bieten in koud water met tijm, laurier en wat zout. De bieten moeten helemaal onder water staan. Kook het ongeveer 35 minuten totdat je met een mes makkelijk door de biet kan snijden.
-
Als ze gaar zijn haal je ze uit het vel en bewaar je ze.
-
Bak de prei in olijfolie ongeveer 8 minuten. Laat het afkoelen.
-
Meng de garnalen met de prei met wat peper.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing en marineer de bieren ongeveer 5 minuten.
-
Verdeel de prei/garnalen mix op de borden. Leg een hele biet er op. Sprenkel er wat dressing omheen.
-
Leg de gehakte noten op de biet. Meng de rest van de dressing met de sla en leg dat ook op die bieten.
- Eet smakelijk!