Bietensalade met aardappelkoekjes
Recept
Ingrediënten
-
bietensalade400 gbieten
-
100 gcrème fraîche
-
1citroen
-
1bosje bieslook
-
•peper en zout
-
zoete aardappelkoekjes400 gzoete aardappelen
-
2eieren
-
2 elmaïzena
-
50 ggeraspte kaas
-
1 tlmosterdzaad
-
1teen knoflook
-
1ui
-
•peper en zout
-
•olie
-
hartige hangop1 lvolle yoghurt
-
½bosje dille
-
½bosje koriander
-
•peper en zout
-
Benodigdheden•zeef
-
•grote kom
-
•theedoek
-
Begin met het maken van de bietensalade. Kook de bieten in de schil (!) in ongeveer vijftien minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen. Snijd de gekookte bietjes in stukken van ongeveer een cm groot. Breng de gesneden bieten op smaak met wat vers gesneden bieslook, een beetje citroensap, wat peper en zout en de crème fraîche.
-
Ga verder met het maken van de zoete aardappelkoekjes. Schil en rasp de zoete aardappels. Snipper het uitje, hak het teentje knoflook fijn en meng dit door de aardappelrasp, samen met de eieren, maïzena, kaas, mosterdzaad en peper en zout naar smaak. Kneed het deeg in de vorm van een koekje.
-
Bak de zoete aardappelkoekjes in een koekenpan met een klein laagje olie goudbruin/krokant. Aan beide kanten ongeveer drie minuten bakken.
-
Ga verder met het maken van de hartige hangop. Plaats de avond voor het maken van dit recept een zeef op een grote kom, maak een theedoek nat en wring deze uit. Leg de natte theedoek in de zeef en giet de yoghurt erin. Plaats het in zijn geheel een nachtje in de koelkast om uit te lekken. Schep de hangop uit de theedoek en breng het op smaak met wat fijngesneden dille, koriander, peper en zout.
- Eet smakelijk!