Bietjessalade met tijmmayonaise
Alain ontmoet oude bekenden van het programma. En hij maakt zijn beroemde bietjes met tijmmayonaise, nootmuskaat, sla en geraspte kaas. Op 16 en 17 september vindt het eerste BinnensteBuiten Festival plaats in de Lage Vuursche bij Buiten in de Kuil, vlakbij Kasteel Drakensteyn. In deze uitzending zie je een sfeerverslag van dit geweldige weekend in aanwezigheid van diverse BinnensteBuiten-experts. Zo zijn er kookdemonstraties met lekkere recepten van culinair expert Alain Caron en chef-koks Leon Mazairac en Sharon de Miranda. Sommeliers Lendl Mijnhijmer en Milton Verseput delen kun kennis over wijn, met en zonder bubbels. Vogelaar Camilla Dreef gaat in de bossen op zoek naar vogels en boswachter Marieke Schatteleijn laat ook hier bijzondere plekken zien waar veel over te vertellen is. En tuinspecialist Martin Stuger geeft tuintips en laat zien hoe je zelf een verticale tuin kunt maken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2rode bietjes
-
2gele bietjes
-
4volle el mayonaise van goede kwaliteit
-
4takjes verse tijm geplukt en fijngehakt
-
•een kleine hoeveelheid geraspte nootmuskaat
-
2 elmosterd vinaigrette
-
250 gmesclun sla gemixt met vinaigrette
-
65 ggeraspte oude kaas
-
Pel de rode en gele bietjes en snij deze in 8 delen. Doe de mayonaise in een kleine kom en meng deze met de fijngehakte tijmblaadjes. Meng de sla met de mosterd vinaigrette.
-
Verdeel de tijmmayonaise op een sierlijke manier over het gehele bord. Verdeel de stukjes biet en de mesclun sla evenredig in het midden. Verdeeld hierover de geraspte nootmuskaat. Maak het geheel af met de geraspte kaas. Serveer het lauw warm, in ieder geval niet koud!
- Eet smakelijk!