Recept: Bisque van langoustine met venkel en cognac

24 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Bisque van langoustine met venkel en cognac
Michel houdt van soep. Alain Caron houdt ook van soep. Samen proeven, ruiken, en reizen zij door het Nederlandse herfstweer voor de allerbeste ingrediënten voor een bisque van langoustines. Een typisch geval van één en één is drie!
4 personen

Ingrediënten voor Bisque van langoustine met venkel en cognac

  • 700 g langoustines
  • 2 sjalotjes
  • 2 venkelknollen
  • 2 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje cognac
  • scheutje pastis
  • 150 ml room
  • handje peterselie
  • 2 laurierblaadjes

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Hak de langoustines in stukken, zo geef het meer smaak af. 

  2. 2

    Snij de tomaten en venkel in blokjes. Snij de sjalotjes in ringen en hak de peterselie grof, net als de knoflook. Snij de wortel in halve ringen.

  3. 3

    Bak dit alles even aan in wat olie en voeg het laurierblad en een klein scheutje cognac toe. 

  4. 4

    Voeg de room toe en een scheutje water en laat dit even koken.

  5. 5

    Mix met een staafmixer de soep tot hij glad is, en zeef hem daarna. Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter