8 minuten

Bladerdeegpakketjes met een pittige wintersoep

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een kleurrijke, maaltijd: knapperige bladerdeegpakketjes met zelfgemaakte pesto van wortelloof, frisse tomaat en feta. Geserveerd met een romige wortel-pompoen-gembersoep met een vleugje chili-olie. Perfect voor dit winterse weer!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de pesto
    loof van 1 bos wortels
  • 50 gr
    oude kaas
  • 1 dl
    extra rijpe olijfolie
  • 75 gr
    walnoten
  • 2
    tenen knoflook
  • Voor de bladerdeegpakketjes
    7
    plakjes bladerdeeg
  • 200 gr
    feta
  • 2
    grote tomaten
  • 4 el
    wortelloof-pesto
  • zwarte peper
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • Voor de soep
    1
    pompoen
  • 1
    bos wortels (met loof)
  • 3
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • 6 cm
    verse gember
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • 2 el
    garam masala
  • 2 dl
    kokosmelk
  • olie
  • chili-olie, bij het serveren
  1. Begin met de pesto. Snijd twee derde van het wortelloof af; het onderste deel bij de wortel is te bitter. Pluk de blaadjes, was ze goed en doe ze samen met de oude kaas, walnoten, knoflook en olijfolie in de keukenmachine. Mix tot een gladde pesto. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over vier plakjes bladerdeeg een lepel pesto, leg er twee plakjes tomaat op en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met zwarte peper. Leg er een tweede plakje bladerdeeg bovenop, druk de randen goed dicht en werk ze eventueel af met een vork.  

  3. Klop het ei los, bestrijk de pakketjes ermee en strooi er wat sesamzaadjes over. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  4. Maak ondertussen de soep. Schil de pompoen, snijd in blokjes van ongeveer 3 cm en was en snijd de wortels. Snipper dan de ui en hak de knoflook en gember fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de garam masala toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen. 

  5. Roer de gember erdoor, voeg de pompoen en wortels toe en schenk er 1 liter water bij samen met de bouillonblokjes. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is. Voeg de kokosmelk toe, laat het nog 1 minuut opstaan en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

  6. Serveer de soep in kommen, druppel er wat chili-olie over en geef er de warme bladerdeegpakketjes bij. De romige, kruidige soep past perfect bij de knapperige pakketjes met hun frisse, hartige vulling.

  7. Tip: Gebruik het overgebleven wortelloof in salades of als basis voor een groene saus. De pesto kun je ook invriezen voor later gebruik.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda