Breekbrood met geroosterde paprika
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het breekbrood500 gbloem
-
7 ggedroogde gist
-
10 gsuiker
-
8 gzout
-
45 gzachte boter
-
375 mllauwwarm water
-
•sesamzaad
-
•maanzaad
-
•zonnebloempitten
-
Voor de geroosterde paprikasoep5rode paprika
-
4trostomaten
-
2uien
-
1teen knoflook
-
200 mlwater
-
300 mlcrème fraîche
-
•bieslook
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
benodigdheden•staafmixer
-
Voor de paprikasoep doe je de paprika, met de ui, tomaten, knoflook en wat olijfolie in een oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten.
-
Voor het deeg van het breekbrood los je het gist op in het lauwwarme water en voeg dit bij de bloem, suiker en het zout. Kneed het in ca. 8 minuten tot een glad deeg. Voeg na 4 minuten kneden de boter toe in kleine stukjes. Maak er een bol van en laat het 20 minuten rijzen met een vochtige theedoek.
-
Haal de paprika’s uit de oven en haal het velletje van de paprika en doe de zaadlijsten weg. Doe de paprika met de ui en knolfook in de pan. Voeg daar 200 ml water aan toe en breng aan de kook.
-
Na het rijzen duw je het deeg plat en verdeel het deeg in 18 stukjes. Bol ze op en haal ze een voor een door een beetje water en dan door de sesam, maanzaad en/of de zonnebloempitten. Leg ze in een rondje op de bakplaat. Dek de bakplaat af met een vochtige warme theedoek en laat het nog 30 minuten rijzen op een warme plek.
-
Bak het breekbrood af in ca. 15 minuten op 220 graden. Voeg 200 ml crème fraîche eraantoe en pureer het tot een soep en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn. Doe een lepel crème fraîche en wat gehakte bieslook in een kommetje en giet de soep er bovenop. Serveer de soep met het breekbrood.
- Eet smakelijk!