Pompoensalade met broodje gegrilde braadworst
Perfect voor mooie dagen! Deze lauwwarme salade met pompoen, geroosterde pistachenoten, verse kruiden en een broodje gegrilde braadworst met gebakken rode kool en honingmosterdsaus. Smaakvol en snel op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de salade1kleine biologische pompoen
-
1bosje lange ui
-
200 gcherrytomaatjes
-
100 ggepelde pistachenoten
-
½bosje munt
-
½bosje koriander
-
½bosje platte peterselie
-
1limoen
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Voor het broodje4pistoletjes
-
4(biologische) braadworsten
-
¼rode kool
-
2 elbalsamicoazijn
-
5 elmayonaise
-
1 elhoning
-
8eetbare viooltjes
-
Benodigdheden•een grillpan
-
Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijst. Snij de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm dik en kook de stukken in ongeveer 15-20 minuten gaar tot je er gemakkelijk met een vork in kan prikken.
-
Halveer de cherrytomaatjes en snij de munt, koriander en platte peterselie en de lange ui fijn. Meng alle gesneden ingrediënten én de pompoen goed door elkaar. Rooster de pistachenoten in een hete koekenpan en strooi deze als laatste over de salade heen.
-
Grill dan de worstjes goudbruin en snij ondertussen de rode kool in dunne repen. Bak de rode kool in een paar minuten beetgaar in de koekenpan met een scheutje olie. Blus het af met wat balsamicoazijn. Voor de honingmosterdsaus meng je de mayonaise met de mosterd en honing goed door elkaar.
-
Snij de pistolets horizontaal door en leg het worstje erin. Dan de topping: doe er wat gebakken rode kool op en maak het af met flink wat honingmosterd mayonaise. Tenslotte, als je ze kan vinden, leg je er als 'finishing touch' wat eetbare viooltjes op!
- Eet smakelijk!