Broodje döner

chef-kok
Ramon Brugman
Broodje Döner (6)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
183 personen

Chef-kok Ramon Brugman is geïnspireerd door de Turkse keuken. Hij maakt vandaag een klassieker: broodje döner met knoflooksaus en rauwkostsalade. Een betaalbare maaltijd en ook nog eens heel lekker.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de döner en het broodje
    500 g
    rundergehakt
  • 20 g
    shoarma kruiden
  • 6 g
    bakpoeder
  • 5
    takjes tijm
  • half ei
  • 150 g
    Turkse yoghurt
  • 30 g
    paneermeel
  • 4
    pitabroodjes
  • 1
    krop ijsbergsla
  • Ingrediënten voor de knoflooksaus
    200 ml
    mayonaise
  • 50 ml
    crème fraîche
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1/2
    citroen
  • 4
    takjes peterselie
  • zout en peper
  • Ingrediënten voor de groente
    1
    bakje champignons
  • 1
    rode paprika
  • 1
    ui
  • Ingrediënten voor het smeersel van tuinerwten en feta
    1
    klein blikje doperwten
  • 100 g
    feta kaas
  • 4
    takjes munt
  • peper
  • 1
    struik bleekselderij
  • 2
    wortels
  • 2
    tomaten
  • 1
    komkommer
  • 2
    rode uien
  • 1/4
    bosje dille
  • 1/4
    bosje bosui
  • 1/4
    bosje platte peterselie
  • 100 ml
    azijn
  • 200 ml
    olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Begin een dag van tevoren met de döner. Meng hiervoor alle ingrediënten. Stop het gehakt in boterhamzakjes en vorm het in een vierkantje.

  2. 2

    Laat het gehakt halve dag opstijven in de koelkast zodat alle kruiden goed in het gehakt trekken. Leg het gehakt nu in de vriezer zodat het hard wordt. 

  3. 3

    Voordat je het gaat gebruiken, haal je het gehakt een half uurtje van tevoren uit de vriezer. Snij het daarna met een mes in dunne plakken af.

  4. 4

    Dan nu de knoflooksaus. Snij hiervoor de knoflook en peterselie super fijn en meng door de mayonaise en de crème fraîche. Knijp de citroen uit en breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Laat voor het smeersel het blikje tuinerwten uitlekken en pureer het samen met de feta kaas en de munt. Breng op smaak met een beetje peper. 

  6. 6

    Schil voor de rauwkostsalade de bleekselderij, wortel en de komkommer. Snij alle groenten en kruiden fijn. Meng alles goed door elkaar. Giet als laatst de olie en azijn op de salade en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.

  7. 7

    Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak hier de plakjes döner in gaar.

  8. 8

    Rooster de pita broodjes in een broodrooster.

  9. 9

    Snij de champignons, ui en paprika klein en bak aan in een koekenpan met een beetje olie. Meng dit door de döner.

  10. 10

    Vul nu de broodjes. Snij de pita broodjes open, smeer hier de tuinerwten/feta smeersel in. Doe er wat fijn gesneden ijsbergsla bij en vul ze dan met de döner.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!