Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes

chef-kok
Leon Mazairac
bier en worst
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Leon combineert twee ambachtelijke lekkernijen tot een smakelijke snack: bier en worst.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    bakleverworst
  • 4
    witte zachte bolletjes of witte bollen van de bakker
  • 2
    sjalotten
  • 4 dl
    bier van de streek
  • 5 g
    suiker
  • 30 g
    mosterdzaadjes
  • 1 dl
    witte wijn
  • 2 dl
    witte wijnazijn
  • 1
    blaadje laurier
  • 1
    teentje knoflook
  • gekonfijte limoen
  1. 1

    Kook de mosterdzaadjes met de azijn, witte wijn, 1 dl water, knoflook en laurier. Laat het langzaam trekken tot de mosterdzaadjes gaar zijn (kan je ook al een dag van te voren doen).
     

  2. 2

    Snij de sjalotten in ringetjes en zet op met het suiker en het bier. Kook dit tot dat de sjalotje zijn gekarameliseerd.

  3. 3

    Snij de bolletjes open en rooster heel kort in een droge pan. Snij de leverworst in plakken. Bak de worst kort in de pan. Draai ze tussendoor een keer om.

  4. 4

    Leg op de bolletjes op het bord en garneer met de mosterdzaadjes, limoen en de biersjalotten. Leg daar bovenop de plakken worst.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!