Recept: Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes

6 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes
Leon combineert twee ambachtelijke lekkernijen tot een smakelijke snack: bier en worst.
4 personen

Ingrediënten voor Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes

  • 1 bakleverworst
  • 4 witte zachte bolletjes of witte bollen van de bakker
  • 2 sjalotten
  • 4 dl bier van de streek
  • 5 gram suiker (hoeft niet per se als je liever geen suiker gebruikt)
  • 30 gram mosterdzaadjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • gekonfijte limoen

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Kook de mosterdzaadjes met de azijn, witte wijn, 1 dl water, knoflook en laurier. Laat het langzaam trekken tot de mosterdzaadjes gaar zijn (kan je ook al een dag van te voren doen).
     

  2. 2

    Snij de sjalotten in ringetjes en zet op met het suiker en het bier. Kook dit tot dat de sjalotje zijn gekarameliseerd.

  3. 3

    Snij de bolletjes open en rooster heel kort in een droge pan. Snij de leverworst in plakken. Bak de worst kort in de pan. Draai ze tussendoor een keer om.

  4. 4

    Leg op de bolletjes op het bord en garneer met de mosterdzaadjes, limoen en de biersjalotten. Leg daar bovenop de plakken worst.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter