Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes
Leon combineert twee ambachtelijke lekkernijen tot een smakelijke snack: bier en worst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1bakleverworst
-
4witte zachte bolletjes of witte bollen van de bakker
-
2sjalotten
-
4 dlbier van de streek
-
5 gsuiker
-
30 gmosterdzaadjes
-
1 dlwitte wijn
-
2 dlwitte wijnazijn
-
1blaadje laurier
-
1teentje knoflook
-
•gekonfijte limoen
-
Kook de mosterdzaadjes met de azijn, witte wijn, 1 dl water, knoflook en laurier. Laat het langzaam trekken tot de mosterdzaadjes gaar zijn (kan je ook al een dag van te voren doen).
-
Snij de sjalotten in ringetjes en zet op met het suiker en het bier. Kook dit tot dat de sjalotje zijn gekarameliseerd.
-
Snij de bolletjes open en rooster heel kort in een droge pan. Snij de leverworst in plakken. Bak de worst kort in de pan. Draai ze tussendoor een keer om.
-
Leg op de bolletjes op het bord en garneer met de mosterdzaadjes, limoen en de biersjalotten. Leg daar bovenop de plakken worst.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.