Broodje pulled sprinkhaan

Chef-kok Sharon de Miranda gaat aan de slag met een heel bijzonder broodje: pulled sprinkhaan. Smaakvol en binnen een handomdraai op tafel!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor 4 broodjes:
    1
    stokbrood (naar keuze)
  • 200 gram
    pulled sprinkhaan (of pulled chicken, pork of mushrooms)
  • 4 el
    BBQ saus
  • 200 gram
    witte kool
  • 3 el
    mayonaise
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • 2
    stengels bleekselderij
  • 100 gram
    maïs
  • 1/2
    rode ui
  • 1
    limoen
  • 10 gram
    platte peterselie
  1. Snijd de witte kool in repen (zo dun mogelijk), snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en snijd de bleekselderij.

  2. Meng dit met de mayonaise, azijn en de maïskorrels goed door elkaar. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

  3. Snijd het stokbrood in vier gelijke stukken en beleg deze met de koolsalade en wat pulled sprinkhaan. Je kunt deze even opwarmen en warm serveren, maar ook koud! (Als je niet aan pulled sprinkhaan kunt komen, kun je dit vervangen met pulled chicken, pork of mushrooms).

  4. Maak het af met de BBQ-saus, een partje limoen en een blaadje peterselie voor de kleur.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.