Broodje runderlende
4 min

Broodje rundvlees met truffel en mayonaise

Onze chef Leon grilt een royaal stuk runderlende met de zachte G. Hij rookt het met gagel: een aromatische struik van Brabantse bodem. Het eindresultaat is een elegant én stoer broodje rundvlees met truffel en zelfgemaakte mayonaise. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de broodjes runderlende
    4
    hamburger broodjes
  • 200 g
    runderlende of ander mals rundvlees
  • 1
    bergamot citroen
  • 10 g
    verse truffel
  • voor de zelfgemaakte mayonaise
    1
    eidooier
  • 1 el
    (natuur)azijn
  • 1 tl
    milde fijne mosterd
  • snufje zout
  • 1
    mespuntje cayennepeper
  • 250 ml
    zonnebloemolie
  • benodigdheden
    keukenmachine
  1. Laat het vlees op temperatuur komen en bak het aan of kleur het op de BBQ. Rook het eventueel lichtjes (Leon doet dat met de gagel knopjes, maar dat is echt een natuurproduct en niet te koop. In het recept kan je het prima weglaten). Snijd ondertussen de broodjes door midden en rooster deze even.

  2. Voor de mayonaise laat je alle ingrediënten even op kamertemperatuur komen. Doe de eidooier en de mosterd in de keukenmachine. Voeg het zout en de cayennepeper toe naar smaak. Terwijl alle ingrediënten mengen voeg je in straaltjes de zonnebloemolie toe met kleine hoeveelheden. Als de olie is opgenomen voeg je langzaam meer olie toe waardoor de mayonaise dikker wordt. Werk dit af op smaak met citroensap of azijn.

  3. Doe wat mayonaise op de broodjes. Snijd de runderlende in dunne plakjes en doe deze op het broodje. Snijd de truffel in reepjes. Strooi de truffel over de runderlende. Snijd een stukje van de bergamot citroen en knijp het sap uit over het vlees. Werk het gerecht af met wat olijfolie.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.