
Broodje rundvlees met truffel en mayonaise
Onze chef Leon grilt een royaal stuk runderlende met de zachte G. Hij rookt het met gagel: een aromatische struik van Brabantse bodem. Het eindresultaat is een elegant én stoer broodje rundvlees met truffel en zelfgemaakte mayonaise.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de broodjes runderlende4hamburger broodjes
-
200 grunderlende of ander mals rundvlees
-
1bergamot citroen
-
10 gverse truffel
-
voor de zelfgemaakte mayonaise1eidooier
-
1 el(natuur)azijn
-
1 tlmilde fijne mosterd
-
•snufje zout
-
1mespuntje cayennepeper
-
250 mlzonnebloemolie
-
benodigdheden•keukenmachine
Laat het vlees op temperatuur komen en bak het aan of kleur het op de BBQ. Rook het eventueel lichtjes (Leon doet dat met de gagel knopjes, maar dat is echt een natuurproduct en niet te koop. In het recept kan je het prima weglaten). Snijd ondertussen de broodjes door midden en rooster deze even.
Voor de mayonaise laat je alle ingrediënten even op kamertemperatuur komen. Doe de eidooier en de mosterd in de keukenmachine. Voeg het zout en de cayennepeper toe naar smaak. Terwijl alle ingrediënten mengen voeg je in straaltjes de zonnebloemolie toe met kleine hoeveelheden. Als de olie is opgenomen voeg je langzaam meer olie toe waardoor de mayonaise dikker wordt. Werk dit af op smaak met citroensap of azijn.
Doe wat mayonaise op de broodjes. Snijd de runderlende in dunne plakjes en doe deze op het broodje. Snijd de truffel in reepjes. Strooi de truffel over de runderlende. Snijd een stukje van de bergamot citroen en knijp het sap uit over het vlees. Werk het gerecht af met wat olijfolie.
- Eet smakelijk!