Zalmburger met yoghurt-dille saus en krieltjes
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Burger400 gzalmfilet
-
1rode ui
-
20blaadjes platte peterselie
-
1limoen
-
50 gpaneermeel
-
4Italiaanse bollen
-
•peper en zout
-
Yoghurtsaus200 gvolle Griekse yoghurt
-
1bosje dille
-
2tenen knoflook
-
Topping¼komkommer
-
1krop Romaine sla
-
Bijgerecht200 gvoorgekookte krieltjes
-
50 groomboter
-
½ tlgerookte paprikapoeder
-
½ tlkerriepoeder
-
Snij de zalm in grove stukken en doe deze in een keukenmachine. Snij de rode ui in partjes en voeg deze bij de zalm, samen met de blaadjes peterselie en maal alles fijn in de keukenmachine. Rasp de schil van de limoen en doe dit erbij, met het sap van de limoen en peper en zout naar smaak.
-
Voeg paneermeel toe aan het zalmmengsel. Gebruik genoeg paneermeel tot het stevig aanvoelt. Vorm met je handen 4 mooie burgers.
-
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de zalmburgers aan beide kanten ongeveer 4 min goudbruin.
-
Snij het bosje dille fijn en hak de tenen knoflook. Meng deze ingrediënten door de Griekse yoghurt met wat peper en zout naar smaak.
-
Snij de Romaine sla in stukken van ongeveer 3 cm dik. Bouw de burgers op. Snij de Italiaanse bollen doormidden en smeer er een beetje yoghurt op, plaats daarop wat Romaine sla, vervolgens de zalmburger, een eetlepel yoghurtsaus, een paar plakjes dun gesneden komkommer en plaats als laatste de bovenkant van de Italiaanse bol erop.
- Eet smakelijk!