2 minuten

Broodpudding van kerststol met appel en dennensiroop

Voor de kerstspecial maakt chef-kok Rosah van Schendelen een broodpudding van kerststol met kersen, appel, heerlijke kruiden en een bijzondere siroop van dennenknoppen. Die siroop kun je ook vervangen door Ahornsiroop.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 10
  • 1
    kerststol met amandelspijs van circa 700 gram
  • 600 ml
    volle melk
  • 50 gr
    amarene kersen of gedroogde pruimen
  • 50 gr
    kersen uit blik
  • 50 gr
    gepelde pistachenoten
  • 1
    Granny Smith appel
  • 4
    eieren
  • 2 tl
    kaneel
  • snufje zout
  • 50 ml
    dennenknoppensiroop of Ahornsiroop
  • eventueel serveren met vanille- of yoghurtijs
  1. Meng de melk met de dennenknoppensiroop, zout, kaneel en de eieren tot een gladde massa.

  2. Scheur de kerststol met spijs in kleine stukken en verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal.

  3. Verdeel hierover de kersen, klein gesneden appel en de gepelde pistachenoten.

  4. Schenk de melk en eieren gelijkmatig over de kerststol heen. Druk alle stukken kerststol even goed onder het vocht en bak de kerststol in circa 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  5. Haal vervolgens uit de oven en serveer de warme broodpudding met vanille- of fris yoghurtijs.

  6. Deze broodpudding is ideaal om je overgebleven kerststol in te verwerken. Ook kan de broodpudding goed ingevroren worden voor een later moment. Heerlijk als dessert, als brunch en zelfs als ontbijt.

  7. Geniet van je broodpudding!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink