Broodpudding van kerststol met appel en dennensiroop
Voor de kerstspecial maakt chef-kok Rosah van Schendelen een broodpudding van kerststol met kersen, appel, heerlijke kruiden en een bijzondere siroop van dennenknoppen. Die siroop kun je ook vervangen door Ahornsiroop.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 10-
1kerststol met amandelspijs van circa 700 gram
-
600 mlvolle melk
-
50 gramarene kersen of gedroogde pruimen
-
50 grkersen uit blik
-
50 grgepelde pistachenoten
-
1Granny Smith appel
-
4eieren
-
2 tlkaneel
-
•snufje zout
-
50 mldennenknoppensiroop of Ahornsiroop
-
•eventueel serveren met vanille- of yoghurtijs
-
Meng de melk met de dennenknoppensiroop, zout, kaneel en de eieren tot een gladde massa.
-
Scheur de kerststol met spijs in kleine stukken en verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal.
-
Verdeel hierover de kersen, klein gesneden appel en de gepelde pistachenoten.
-
Schenk de melk en eieren gelijkmatig over de kerststol heen. Druk alle stukken kerststol even goed onder het vocht en bak de kerststol in circa 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
-
Haal vervolgens uit de oven en serveer de warme broodpudding met vanille- of fris yoghurtijs.
-
Deze broodpudding is ideaal om je overgebleven kerststol in te verwerken. Ook kan de broodpudding goed ingevroren worden voor een later moment. Heerlijk als dessert, als brunch en zelfs als ontbijt.
- Geniet van je broodpudding!