Bruschetta's met emmentaler en een pittige salsa
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kaas200 gemmentaler
-
4zongedroogde tomaten
-
Voor de bruschetta1stokbrood of ciabatta
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
voor de zoet zure rode uiten2grote rode uien
-
50 mlazijn
-
50 grsuiker
-
voor de groene kruiden salsa1 bosdille
-
12blaadjes munt
-
1teen knoflook
-
1/2rode peper
-
1 tlmosterd
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•Zout en peper
-
Doe de kaas in een schaaltje wat in de oven kan en snij de zongedroogde tomaten fijn. Leg ze boven op de kaas en die het kommetje 8 tot 12 minuten in de oven.
-
Snij het brood in plakken en bak deze in een koekenpan in een laagje olie krokant. Haal ze uit de pan en laat een beetje afkoelen
-
Snij de uien flinter duin en meng de azijn met de suiker. Meng de uien daar door heen. Laat ze niet langer dan 10 minuten in de marinade liggen.
-
Snij alle kruiden en de knoflook fijn. Snij de rode peper en meng allers nu door elkaar. Maak een beetje “nat” met olijfolie. Knijp er wat citroensap op en breng op smaak met zout en peper.
-
Haal het schaaltje met de kaas uit de oven en doe daar de groene kruiden salsa op. Neem een bruschetta en haal deze door de warme kaas heen. Neem een vorkje om de draden kaas te begeleiden. Doe er wat van de zoet zure uien op.
- Eet smakelijk!