Carpaccio met burrata, truffel en citroen
Chef-kok Alain Caron maakt een heerlijke carpaccio van ossenhaas. En het is eigenlijk heel simpel. Met burrata, Parmezaanse kaas, wintertruffel, Franse mesclun sla, ansjovis en citroen. Heel smaakvol!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1(verse) burrata
-
400 grossenhaas van goede kwaliteit
-
2witloven
-
100 gmesclun sla
-
3kleine ansjovisjes in olie
-
1kleine wintertruffel
-
2 elolijfolie extra vierge
-
60 grParmezaanse kaas
-
•schil en sap van een halve citroen
-
1 elbalsamicoazijn
-
•grof zeezout
-
•zout en peper
-
Pak een grote schaal en smeer deze, met een kwast, in met wat olijfolie extra vierge. Strooi daar een beetje zout en peper overheen.
-
Snijd de ossenhaas in plakjes van ongeveer 3 mm en leg de plakjes dakpansgewijs op de schaal.
-
Snijd of scheur de burrata in kleine plakjes/stukjes en leg dit op de carpaccio. Schenk er nog een klein beetje olijfolie overheen en zout en peper.
-
Snijd de ansjovisjes in kleine stukjes en verdeel deze over het vlees. Druppel er wat balsamicoazijn overheen en wat geraspte truffel. Leg er de mesclun sla op.
-
Snijd de witlof in dunne reepjes en leg dit op het vlees. Verdeel er wat citroensap en dunne reepjes citroenschil overheen. Maak het af met geraspte Parmezaanse kaas wat grof zeezout.
- Geniet van je carpaccio met burrata en truffel!