4 minuten

Burrata salade met verveine en doperwten

Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een salade met burrata van Nederlandse bodem. Ze maakt er verveine pesto bij met Parmezaanse kaas en geblancheerde doperwten. Een speciaal en lekker romig gerecht! Rosah gebruikt ook rauwe erwten, we adviseren om alle erwten te blancheren voordat je ze eet.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 gram
    burrata
  • verveine of basilicum
  • 100 g
    Pecorino
  • 2 tenen
    knoflook
  • 100 ml
    olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • pijnboompitten
  • citroensap en citroenschil
  • 100 g
    verse doperwten
  • 100 g
    kruisbessen of druiven
  • boerenbrood
  1. Giet wat kokend water op de doperwten en laat maximaal 2 minuten garen. Giet vervolgens af en breng op smaak met wat zout en peper.

  2. Voor de pesto: doe de verveine of basilicum in een vijzel en voeg hieraan de knoflook, pijnboompitten en geraspte Pecorino toe. Stamp tot een fijne massa en voeg hieraan steeds een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  3. Laat de burrata uitlekken en plaats het op het bord. Snijd de burrata open en verdeel de crème volledig over het bord. Breng op smaak met zout en het sap van de citroen. 

  4. Verdeel hierover royaal de pesto, de doperwten en garneer af met gehalveerde kruisbessen en/of druiven. 

  5. Serveer met warm gebakken boerenbrood.

  6. Geniet van je burrata salade met verveine pesto!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.