Burrata salade met verveine en doperwten
Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een salade met burrata van Nederlandse bodem. Ze maakt er verveine pesto bij met Parmezaanse kaas en geblancheerde doperwten. Een speciaal en lekker romig gerecht! Rosah gebruikt ook rauwe erwten, we adviseren om alle erwten te blancheren voordat je ze eet.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
250 gramburrata
-
•verveine of basilicum
-
100 gPecorino
-
2 tenenknoflook
-
100 mlolijfolie
-
•zout en peper naar smaak
-
•pijnboompitten
-
•citroensap en citroenschil
-
100 gverse doperwten
-
100 gkruisbessen of druiven
-
•boerenbrood
-
Giet wat kokend water op de doperwten en laat maximaal 2 minuten garen. Giet vervolgens af en breng op smaak met wat zout en peper.
-
Voor de pesto: doe de verveine of basilicum in een vijzel en voeg hieraan de knoflook, pijnboompitten en geraspte Pecorino toe. Stamp tot een fijne massa en voeg hieraan steeds een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
-
Laat de burrata uitlekken en plaats het op het bord. Snijd de burrata open en verdeel de crème volledig over het bord. Breng op smaak met zout en het sap van de citroen.
-
Verdeel hierover royaal de pesto, de doperwten en garneer af met gehalveerde kruisbessen en/of druiven.
-
Serveer met warm gebakken boerenbrood.
- Geniet van je burrata salade met verveine pesto!