Cantonese dumplings
Onze chef Ramon Brugman maakt misschien wel de lekkerste dim sum ooit! Har Gow: gestoomde deegpakketjes met garnalen, gember, sesam, bamboescheuten en een soja-limoen sausje om in te dippen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor 24 dumplings:120 gramtarwezetmeel
-
60 gramtapiocameel
-
3 elzonnebloemolie
-
250 mlkokend water
-
300 gramrauwe garnalen
-
100 gramfijngesneden bamboescheuten
-
2 cmgemberwortel
-
1 tlzetmeel
-
1 elsesamolie
-
•zout en peper
-
100 mlsojasaus
-
1 cmgeraspte gember
-
1limoen
-
1rode peper
-
Meng de zetmeelsoorten met elkaar en voeg er het kokende water bij. Roer goed door elkaar tot er een deeg ontstaat. Voeg dan de olie rustig toe terwijl je blijft kneden.
-
Verpak het deeg in plastic en laat even rusten. Rol er een staaf van en verdeel het deeg in 24 stukjes. Duw ze plat en rol ze uit tot dunne plakjes.
-
Maak de garnalen schoon en snijd ze in fijne stukjes.
-
Snijd de bamboescheuten fijn en voeg ze bij de garnalen, samen met de geraspte gemberwortel, sesamolie en zetmeel. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en laat even iets opstijven.
-
Vul de velletjes deeg en vouw ze dicht. Leg ze in een stoommandje en stoom ze in 6 a 7 minuten gaar.
-
Doe de sojasaus in een kommetje en doe er de geraspte gember bij. Rasp wat schil van de limoen en doe er ook wat sap bij. Snijd de rode peper fijn en voeg ook deze toe. Meng goed met elkaar.
-
Dip je Har Gow in deze saus!
- Eet smakelijk!