Carpaccio van haring en een jenever mayonaise

culinair expert
Alain Caron
carpaccio haring
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
4 personen

Alain bezoekt de jeneverstad Schiedam en wordt wegwijs gemaakt in het jenever stoken. Hij maakt hier een lekker hapje bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    hele haringen
  • 3
    stukjes gekookte bietjes
  • 2
    appels
  • 2
    rijpe avocado's
  • 1
    ui
  • 3 el
    mayonaise
  • 2 el
    jenever
  • 1 el
    crème fraîche
  • 8
    blaadjes verse munt
  • 1/2
    sinaasappel
  • 1/2
    citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. 1

    Snij de haringen in dunne plakjes Schaaf met de mandoline 2 a 3 dunne plakjes van de bieten.

  2. 2

    Voor de tartaar schil je de appels en de avocado’s en snij deze in kleine blokjes.

  3. 3

    Snipper de ui en fruit deze even aan in een pan met een scheutje olijfolie.

  4. 4

    Doe de blokjes avocado en appel samen met de gefruite uitjes in een kom. Maak op smaak met peper, zout, 1 eetl. olijfolie, sap van een halve citroen en bewaar in de koelkast.
     

  5. 5

    Maak de saus door de mayonaise samen met de crème fraîche, de jenever, de blaadjes munt en sinaasappel met elkaar te mengen. Maak op smaak met peper en zout.
     

  6. 6

    Voor de presentatie gebruik je een kookring van 8/10. Schep er ongeveer 2 eetl. tartaar van avocado en appel in zodat de bodem ongeveer 1,5 cm hoog is. Bedek de tartaar met de plakjes haring en daar bovenop wat verschillende plakjes biet. Strooi er wat zout en peper overheen en schep er als laatste wat jenever mayonaise op. Haal nu voorzichtig de kookring eruit en klaar is het gerecht! 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!