Recept: Carpaccio van haring en een jenever mayonaise

26 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Carpaccio van haring en een jenever mayonaise
Alain bezoekt de jeneverstad Schiedam en wordt wegwijs gemaakt in het jenever stoken. Hij maakt hier een lekker hapje bij.
4 personen

Ingrediënten voor Carpaccio van haring en een jenever mayonaise

  • 4 hele haringen
  • 3 stukjes gekookte bietjes (het leukste is om 3 verschillende kleuren biet te nemen)
  • 2 appels
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 ui
  • 3 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. jenever
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 8 blaadjes verse munt
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper
  • olijfolie

Extra benodigdheden:

  • Mandoline
  • Kookring 8/10 cm

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de haringen in dunne plakjes Schaaf met de mandoline 2 a 3 dunne plakjes van de bieten.

  2. 2

    Voor de tartaar schil je de appels en de avocado’s en snij deze in kleine blokjes.

  3. 3

    Snipper de ui en fruit deze even aan in een pan met een scheutje olijfolie.

  4. 4

    Doe de blokjes avocado en appel samen met de gefruite uitjes in een kom. Maak op smaak met peper, zout, 1 eetl. olijfolie, sap van een halve citroen en bewaar in de koelkast.
     

  5. 5

    Maak de saus door de mayonaise samen met de crème fraîche, de jenever, de blaadjes munt en sinaasappel met elkaar te mengen. Maak op smaak met peper en zout.
     

  6. 6

    Voor de presentatie gebruik je een kookring van 8/10. Schep er ongeveer 2 eetl. tartaar van avocado en appel in zodat de bodem ongeveer 1,5 cm hoog is. Bedek de tartaar met de plakjes haring en daar bovenop wat verschillende plakjes biet. Strooi er wat zout en peper overheen en schep er als laatste wat jenever mayonaise op. Haal nu voorzichtig de kookring eruit en klaar is het gerecht! 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter