4 min
Ceviche met Nederlandse kiwi
Chef-kok Leon Mazairac gaat iets lekkers maken met de Hollandse kiwi. Een ceviche van zeebaars met kiwi's uit Bunnik.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2zeebaarsfilets
-
•wat gemende sla
-
100 grrettich
-
4snack komkommers
-
voor de marinade2kiwi´s (waarvan 1 voor het sap)
-
1 elgerookte shiso azijn (mag ook een lichte vissaus zijn maar dan verdund)
-
1 elniet te zoute sojasaus
-
1 elolijfolie
-
•een paar druppels citroensap
-
1rood pepertje
-
Haal het vel van de vis af en doe de filets in een kom.
-
Doe alle ingrediënten van de marinade bij de vis, inclusief de in ringen gesneden rode pepertjes. Laat gedurende maximaal 20 minuten marineren.
-
Pluk wat sla, snijd de rettich in reepjes en de komkommer in plakjes met schil.
-
Snijd de vis in dunne lamellen en bewaar een beetje van de marinade.
-
Doe de sla in een kommetje en leg daar de vis bovenop. Dan de blokjes kiwi, de rettich en plakjes komkommer. Nog een klein scheutje van de marinade erover en het gerecht is klaar.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.