Alains gerookte vis
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 ggerookte zalm
-
0,5venkel
-
250 gbloemkool (gekookt)
-
150 gbloemkool (rauw)
-
2rode uien
-
0,5limoen
-
2 cmgember
-
•rasp van een kleine Djeroek Poeroet Blad (limoenblaadjes)
-
1 elcrème fraîche
-
1 elmayonaise
-
1 elsavora (lichtzoete, gladde mosterd uit Frankrijk)
-
•sesamolie
-
3 elolijfolie extra vierge
-
1 elbalsamico azijn
-
1 tlgehakte muntblaadjes
-
1 elgemalen notenmix
-
•peper en zout
-
Snij de zalm in dunne plakjes (ongeveer 64 plakjes, 16 per persoon). Kook 250 gram bloemkool. Snij 150 gram bloemkool in dunne plakjes (bijvoorbeeld met de mandoline) en leg ze in ijswater. Doe dit ook met de venkel.
-
Snij dunne plakjes van de venkel en leg ze ongeveer 15 minuten in ijswater. Haal daarna die plakjes venkel en bloemkool op een stuk keukenpapier.
-
Snipper de ui en prak de gekookte bloemkool fijn en meng dit met de rode uien. Voeg het sap van de halve limoen erbij, de geraspte gember, het geraspte djeroek poeroet blad, gehakte munt en meng dit met 1 lepel crème fraîche, 1 lepel mayonaise, en 1 lepel Savora. Maak het op smaak met zout en peper.
-
Meng de olijfolie met het balsamico azijn en een paar druppels sesamolie. Voor de opmaak gebruik je een kookring. Doe de ring op het midden van je bord en vul deze met het bloemkoolmengsel.
-
Elke plakje zalm rol je op en dit leg je opgerold op de bloemkool. Leg daar bovenop een paar plakjes bloemkool en venkel. Strooi er wat van de gehakte noten overheen en schenk er een beetje van de dressing met balsamico overheen.
- Eet smakelijk!