4 minuten

Ceviche met Nederlandse kiwi

Chef-kok Leon Mazairac gaat iets lekkers maken met de Hollandse kiwi. Een ceviche van zeebaars met kiwi's uit Bunnik.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 40 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    zeebaarsfilets
  • wat gemende sla
  • 100 gr
    rettich
  • 4
    snack komkommers
  • voor de marinade
    2
    kiwi´s (waarvan 1 voor het sap)
  • 1 el
    gerookte shiso azijn (mag ook een lichte vissaus zijn maar dan verdund)
  • 1 el
    niet te zoute sojasaus
  • 1 el
    olijfolie
  • een paar druppels citroensap
  • 1
    rood pepertje
  1. Haal het vel van de vis af en doe de filets in een kom.

  2. Doe alle ingrediënten van de marinade bij de vis, inclusief de in ringen gesneden rode pepertjes. Laat gedurende maximaal 20 minuten marineren.

  3. Pluk wat sla, snijd de rettich in reepjes en de komkommer in plakjes met schil.

  4. Snijd de vis in dunne lamellen en bewaar een beetje van de marinade.

  5. Doe de sla in een kommetje en leg daar de vis bovenop. Dan de blokjes kiwi, de rettich en plakjes komkommer. Nog een klein scheutje van de marinade erover en het gerecht is klaar.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.