Champignonkroketjes met andijviesalade

Champignonkroketjes met andijvie salade
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
99 personen
Sharon maakt heerlijke champignonkroketjes met een honingmosterdsausje. Daarbij serveert ze een rijkgevulde andijviesalade. Lekker en vegetarisch.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • ½ l
    water
  • 2 el
    groentebouillonpoeder
  • 1
    rode ui
  • 300 g
    kastanjechampignons
  • 125 g
    boter
  • 175 g
    bloem
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 3
    eieren
  • olie
  • 1 el
    grove mosterd
  • 2 el
    honing
  • 6 el
    mayonaise
  • 3
    tomaten
  • 250 g
    fetakaas
  • andijvie
  • 1
    limoen
  • olijfolie extra virgin
  • 80 g
    zwarte pitloze olijven
  • 1
    rode ui
  • 50 g
    geraspte wortel
  • 1
    komkommer
  • 30 g
    pijnboompitjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de bouillon. Kook het water in een pan en los de groentebouillonpoeder erin op.

  2. 2

    Snipper het uitje fijn. Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een pan en bak de klein gesneden champignons gaar. Als ze gaar zijn, doe je de boter erbij samen met een gesnipperd rood uitje. Voeg vervolgens in 1 keer 125 gram bloem toe en roer goed door, totdat alle bloem door de boter is opgenomen. Laat het bloemmengsel in twee minuutjes zachtjes gaar worden. 

  3. 3

    Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe aan het bloemmengsel. Voeg het volgende scheutje pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Als alle bouillon is toegevoegd, heb je een heel dikke ragout. Hak de peterselie fijn, roer deze door de ragout en laat het vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

  4. 4

    Pak drie diepe borden. Strooi in het eerste bord de overige bloem (50 g), in het tweede kluts je een eitje en in het derde strooi je het paneermeel. Rol de ragout in het gewenste formaat. Daarna rol je de rolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Dit herhaal je tot de ragout op is. 

  5. 5

    Frituur de kroketjes ongeveer 4 min in de frituurpan die op 175 graden staat.

  6. 6

    Maak ondertussen de andijviesalade. Snij het blad van de andijvie in reepjes en snij met een juliennesnijder de komkommer in sliertjes. Rooster de pijnboompitjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met wat peper, zout, het sap van de limoen en olijfolie naar smaak.

  7. 7

    Maak het honingmosterdsausje door de mosterd, de honing en de mayonaise goed door elkaar te roeren. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!