Kroketjes met champignons en andijvie salade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
½ lwater
-
2 elgroentebouillonpoeder
-
1rode ui
-
300 gkastanjechampignons
-
125 gboter
-
175 gbloem
-
1 bosjeplatte peterselie
-
3eieren
-
•olie
-
1 elgrove mosterd
-
2 elhoning
-
6 elmayonaise
-
3tomaten
-
250 gfetakaas
-
•andijvie
-
1limoen
-
•olijfolie extra virgin
-
80 gzwarte pitloze olijven
-
1rode ui
-
50 ggeraspte wortel
-
1komkommer
-
30 gpijnboompitjes
-
•peper en zout
-
Begin met het maken van de bouillon. Kook het water in een pan en los de groentebouillonpoeder erin op.
-
Snipper het uitje fijn. Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een pan en bak de klein gesneden champignons gaar. Als ze gaar zijn, doe je de boter erbij samen met een gesnipperd rood uitje. Voeg vervolgens in 1 keer 125 gram bloem toe en roer goed door, totdat alle bloem door de boter is opgenomen. Laat het bloemmengsel in twee minuutjes zachtjes gaar worden.
-
Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe aan het bloemmengsel. Voeg het volgende scheutje pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Als alle bouillon is toegevoegd, heb je een heel dikke ragout. Hak de peterselie fijn, roer deze door de ragout en laat het vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Pak drie diepe borden. Strooi in het eerste bord de overige bloem (50 g), in het tweede kluts je een eitje en in het derde strooi je het paneermeel. Rol de ragout in het gewenste formaat. Daarna rol je de rolletjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Dit herhaal je tot de ragout op is.
-
Frituur de kroketjes ongeveer 4 min in de frituurpan die op 175 graden staat.
-
Maak ondertussen de andijviesalade. Snij het blad van de andijvie in reepjes en snij met een juliennesnijder de komkommer in sliertjes. Rooster de pijnboompitjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met wat peper, zout, het sap van de limoen en olijfolie naar smaak.
-
Maak het honingmosterdsausje door de mosterd, de honing en de mayonaise goed door elkaar te roeren.
- Eet smakelijk!