Cheesecake met bosvruchten

Chef-kok Ramon Brugman heeft zin in wat lekkers. Geen maaltijd vandaag, maar een gebakken cheesecake! Het gebak wordt afgewerkt met bosvruchten zoals frambozen, blauwe bessen en bramen. Echt zo'n taartje waar je instant blij van wordt! En dan serveert hij er ook nog een thee bij van gember en munt.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Deeg
    100 g
    suiker
  • 200 g
    boter
  • 300 g
    bloem
  • 1
    ei
  • Vulling
    450 g
    roomkaas
  • 280 g
    suiker
  • 75 ml
    citroensap
  • 3
    eieren
  • Afwerking
    aardbeien
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • aalbessen
  • bramen
  • Tuille koekjes
    50 g
    poedersuiker
  • 50 g
    boter
  • 50 g
    bloem
  • 50 g
    eiwit
  • mespuntje kaneel
  • Thee
    1
    stuk gember
  • 1/2
    bosje munt
  1. Zet de oven aan op 140 graden. Voor het deeg meng je de boter met de suiker en voeg je het ei toe. Als dit goed door elkaar zit voeg je de bloem toe en meng dit tot een deeg. Laat het deeg goed opstijven on de koelkast. 

  2. Voor de vulling: Roer de roomkaas voorzichtig glad. Voeg de suiker toe. Doe hier beetje bij beetje het citroensap en de eieren bij. Roer goed langs de randen en zorg dat je geen klonten krijgt.

  3. Rol het deeg uit en bekleed een ingevet  bakblik met het deeg. Til het deeg voorzichtig op en laat het in de vorm zakken. Snijd de randjes netjes af (tot ongeveer halverwege). 

  4. Giet de vulling in de taartvorm en bak de cheesecake op 140 graden voor ongeveer 40-60 minuten. Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen (bijvoorbeeld in de koelkast). Zet de oven op 170 graden, voor de koekjes.

  5. Maak nu de koekjes en smelt de boter. Roer hier nu de rest van de ingrediënten door heen. Laat het deeg opstijven in de koelkast. Neem een bakplaat met bakpapier. Spuit hier nu de koekjes op en bak deze af in een oven op 170 graden. Ongeveer 4-5 minuten tot ze gaar zijn.

  6. Garneer de taart met de vruchten en de koekjes. 

  7. Kook water voor een volle theepot. Snijd de gember in dunne plakjes en voeg deze samen met de munt toe aan het water. Laat de thee 5 minuten trekken.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.