Recept: Cheesecake met bosvruchten

12 oktober 2017
Waardeer: 
(Totaal: 25 stemmen)
Stilstaand beeld van Cheesecake met bosvruchten
Chef-kok Ramon Brugman heeft zin in wat lekkers. Geen maaltijd vandaag, maar een een gebakken cheesecake! Het gebak wordt afgewerkt met bosvruchten zoals frambozen, blauwe bessen en bramen. Echt zo'n taartje waar je instant blij van wordt! En dan serveert hij er ook nog een thee bij van gember en munt.

Ingrediënten voor Cheesecake met bosvruchten

Ingrediënten deeg:

  • 100 g suiker
  • 200 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 ei
     

Ingrediënten voor de vulling:

  • 450 g roomkaas
  • 280 g suiker
  • 75 ml citroensap
  • 3 eieren

Ingrediënten afwerking bijvoorbeeld:

  • aardbeien
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • aalbessen
  • bramen 

Ingrediënten Tuille koekjes

  • 50 g poedersuiker
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 g eiwit
  • mespuntje kaneel

Ingrediënten thee

  • 1 stuk verse gember
  • 1/2 bosje verse munt

Taartvorm, plastic folie en stekertjes

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 140 graden. Voor het deeg. Meng de boter met de suiker en voeg het ei toe. Als dit goed door elkaar zit voeg je de bloem toe en meng dit tot een deeg. Laat het deeg goed opstijven on de koelkast. 

  2. 2

    Voor de vulling: Roer de roomkaas voorzichtig glad. Voeg de suiker toe en beetje bij beetje het citroensap en het ei toe. 

  3. 3

    Roer goed langs de randen en zorg dat je geen klonten krijgt.

  4. 4

    Rol het deeg uit en bekleed een ingevet  bakblik met het deeg. Snij de randjes netjes af.

  5. 5

    Doe de vulling in de taartvorm en bak de cheesecake op 140 graden ongeveer 40 minuten.

  6. 6

    Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen. En zet de oven op 170 graden.

  7. 7

    Maak nu de koekjes. smelt de boter. Roer hier nu de rest van de ingrediënten door heen. Laat het deeg opstijven in de koelkast.

  8. 8

    Neem een bakplaat met bakpapier. Spuit hier nu de koekjes op en bak deze af in een oven op 170 graden. Ongeveer 6 minuten tot ze gaar zijn.

  9. 9

    Garneer de taart met de vruchten en de koekjes. 

  10. 10

    Kook water voor een volle theepot. Snij de gember in dunne plakjes en voeg deze samen met de munt toe aan het water. Laat de thee 5 minuten trekken.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter