Appel-victoriataartje
Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten harde wenerdeeg100 gsuiker
-
200 gboter
-
300 gbloem
-
1ei
-
200 gamandelschaafsel
-
150 gsuiker
-
Ingrediënten vulling1citroen
-
1ei
-
4appels
-
Ingrediënten slagroom en decoratie500 mlslagroom
-
50 gsuiker
-
1zakje slagroomversteviger
-
1bus poedersuiker
-
•decoratie voor de taart
-
Snij de boter in blokjes en meng deze met de suiker.
-
Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar.
-
Doe als laatst de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
-
Rol het deeg in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
-
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
-
Rasp wat schil van de citroenen.
-
Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen.
-
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taart vorm.
-
Vul de vorm met de appel vulling en duw deze goed aan.
-
Bak de taart 60 min op 150 graden.
-
Laat de appeltaart goed afkoelen.
-
Voor de vulling scheid je het ei en gebruik je de helft van het eiwit.
-
Rasp wat schil van de citroen en meng de amandelen en de suiker goed door elkaar.
-
Voeg zoveel eiwit toe, dat de suiker aan de amandelen blijft plakken.
-
Verdeel de amandelen op een bakplaat en bak deze 8 minuten op 150 graden.
-
Haal de bakplaat uit de oven en roer voorzichtig de amandelen om.
-
Bak ze dan weer 4 minuten en roer ze om.
-
Blijf dit doen totdat de amandelen een mooie bruine kleur hebben en super krokant zijn.
-
Klop dan de slagroom op met de slagroomversteviger erbij in, zodat de taart ook de volgende dag er nog mooi bij staat.
-
Als de taart goed afgekoeld is doe je de slagroom op de taart.
-
Strijk een mooie punt op de taart.
-
Bedek de slagroom royaal met de amandelen.
-
Spuit rozetten slagroom op de rand van de taart.
-
Bestrooi de taart met poedersuiker en decoreer hem.
- Eet smakelijk!