Recept: Appel-victoriataartje

26 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 66 stemmen)
Stilstaand beeld van Appel-victoriataartje

Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje?

4 personen

Ingrediënten voor Appel-victoriataartje

Ingrediënten harde wenerdeeg

  • 100 g suiker
  • 200 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 ei

Ingrediënten vulling

  • 200 g amandelschaafsel
  • 150 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 4 appels

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Ingrediënten slagroom en decoratie

  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 bus poedersuiker
  • decoratie voor de taart

Aan de slag

  1. 1

    Snij de boter in blokjes en meng deze met de suiker. 

  2. 2

    Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar. 

  3. 3

    Doe als laatst de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemengd zijn. 

  4. 4

    Rol het deeg in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. 

  6. 6

    Rasp wat schil van de citroenen. 

  7. 7

    Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen. 

  8. 8

    Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taart vorm. 

  9. 9

    Vul de vorm met de appel vulling en duw deze goed aan. 

  10. 10

    Bak de taart 60 min op 150 graden. 

  11. 11

    Laat de appeltaart goed afkoelen.

  12. 12

    Voor de vulling scheid je het ei en gebruik je de helft van het eiwit. 

  13. 13

    Rasp wat schil van de citroen en meng de amandelen en de suiker goed door elkaar. 

  14. 14

    Voeg zoveel eiwit toe, dat de suiker aan de amandelen blijft plakken. 

  15. 15

    Verdeel de amandelen op een bakplaat en bak deze 8 minuten op 150 graden. 

  16. 16

    Haal de bakplaat uit de oven en roer voorzichtig de amandelen om.

  17. 17

    Bak ze dan weer 4 minuten en roer ze om. 

  18. 18

    Blijf dit doen totdat de amandelen een mooie bruine kleur hebben en super krokant zijn.

  19. 19

    Klop dan de slagroom op met de slagroomversteviger erbij in, zodat de taart ook de volgende dag er nog mooi bij staat.

  20. 20

    Als de taart goed afgekoeld is doe je de slagroom op de taart. 

  21. 21

    Strijk een mooie punt op de taart. 

  22. 22

    Bedek de slagroom royaal met de amandelen. 

  23. 23

    Spuit rozetten slagroom op de rand van de taart. 

  24. 24

    Bestrooi de taart met poedersuiker en decoreer hem. 

Eet smakelijk!