
Chinese dumplings met chilisaus
Onze chef Ramon Brugman maakt goed gevulde Chinese dumplings. Extra smaakvol met sake, gember en sambal! Met het sausje erbij een echte verwennerij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de guotie1 pakjewontonvellen
-
150 gkastanjechampignons
-
100 gdun gesneden Chinese kool
-
1 elsesamolie
-
3 elsojasaus
-
1 elsake
-
3 tenenknoflook
-
2 à 3 cmverse geraspte gember
-
1/4 bosbieslook
-
1/2 bosbosui
-
1 tlsambal
-
•zout
-
Voor de dipsaus100 mllichte sojasaus
-
1 tlgeraspte gember
-
•sap van een halve citroen
-
1/2 tlsesamolie
-
1 tlbruine suiker
-
Snijd de champignons en de Chinese kool fijn. Bak ze aan in een beetje olie in een koekenpan tot het vocht verdampt is.
-
Voeg de sesamolie, sojasaus, sake, knoflook, gember, bieslook, bosui en sambal toe en kook in tot de saus om de groenten heen plakt. Laat afkoelen en snijd fijn.
-
Vul de wonton vellen met de groentemix en doe een beetje water op de randen. Vouw ze dicht en bak ze in de olie.
-
Voeg 3 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan. Als ze gaar zijn haal je de deksel eraf. Bak ze tot het vocht verdampt is en de onderkant weer krokant is.
-
Mix de lichte sojasaus, gember, limoensap, sesamolie en suiker goed door elkaar. Dip de guotie in de saus!
- Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !