Chinese dumplings

Chinese dumplings met chilisaus

Onze chef Ramon Brugman maakt goed gevulde Chinese dumplings. Extra smaakvol met sake, gember en sambal! Met het sausje erbij een echte verwennerij. 

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de guotie
    1 pakje
    wontonvellen
  • 150 g
    kastanjechampignons
  • 100 g
    dun gesneden Chinese kool
  • 1 el
    sesamolie
  • 3 el
    sojasaus
  • 1 el
    sake
  • 3 tenen
    knoflook
  • 2 à 3 cm
    verse geraspte gember
  • 1/4 bos
    bieslook
  • 1/2 bos
    bosui
  • 1 tl
    sambal
  • zout
  • Voor de dipsaus
    100 ml
    lichte sojasaus
  • 1 tl
    geraspte gember
  • sap van een halve citroen
  • 1/2 tl
    sesamolie
  • 1 tl
    bruine suiker
  1. Snijd de champignons en de Chinese kool fijn. Bak ze aan in een beetje olie in een koekenpan tot het vocht verdampt is. 

  2. Voeg de sesamolie, sojasaus, sake, knoflook, gember, bieslook, bosui en sambal toe en kook in tot de saus om de groenten heen plakt. Laat afkoelen en snijd fijn. 

  3. Vul de wonton vellen met de groentemix en doe een beetje water op de randen. Vouw ze dicht en bak ze in de olie. 

  4. Voeg 3 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan. Als ze gaar zijn haal je de deksel eraf. Bak ze tot het vocht verdampt is en de onderkant weer krokant is.  

  5. Mix de lichte sojasaus, gember, limoensap, sesamolie en suiker goed door elkaar. Dip de guotie in de saus! 

  6. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.