Zelfgemaakte worstenbroodjes
Worstenbroodjes zijn een échte Brabantse specialiteit. Op en top comfort food en in een handomdraai zelf te maken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het deeg:190 grambloem
-
4 gramgedroogde gist
-
45 gramboter (op kamertemperatuur)
-
9 gramsuiker
-
75 mlwater
-
1/2ei
-
3 gramzout
-
Voor de vulling:250 gramhalf om half gehakt
-
40 grampaneermeel
-
1ei
-
4 gramzout
-
•mespunt nootmuskaat
-
•peper
-
Verwarm de oven voor op 230 graden.
-
Voeg alle ingrediënten samen behalve de boter en het zout. Meng de ingrediënten in een keukenmachine en voeg daarna ook de boter en het zout toe.
-
Kneed 8 minuten tot een soepel, glad deeg. Verdeel het deeg in 8 stukjes en bol ze op. Dek af met een theedoek en laat 20 munten rijzen.
-
Meng de ingrediënten met elkaar. Verdeel het gehakt in 15 stukjes (ca. 40 gram) en rol er kleine worstjes van.
-
Duw het bolletje plat en rol uit tot een kleine ovaal. Leg hier het worstje in en bestrijk het deeg met een beetje water.
-
Vouw het broodje goed dicht en rol na. Leg dan op een bakplaat met bakpapier.
-
Strijk ze met een los geklopt eitje en laat ze 30 a 45 minuten rijzen op een warm plekje.
-
Bak de worstenbroodjes ongeveer 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !