Zelfgemaakte worstenbroodjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes

Worstenbroodjes zijn een échte Brabantse specialiteit. Op en top comfort food en in een handomdraai zelf te maken. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg:
    190 gram
    bloem
  • 4 gram
    gedroogde gist
  • 45 gram
    boter (op kamertemperatuur)
  • 9 gram
    suiker
  • 75 ml
    water
  • 1/2
    ei
  • 3 gram
    zout
  • Voor de vulling:
    250 gram
    half om half gehakt
  • 40 gram
    paneermeel
  • 1
    ei
  • 4 gram
    zout
  • mespunt nootmuskaat
  • peper
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.

  2. Voeg alle ingrediënten samen behalve de boter en het zout. Meng de ingrediënten in een keukenmachine en voeg daarna ook de boter en het zout toe.

  3. Kneed 8 minuten tot een soepel, glad deeg. Verdeel het deeg in 8 stukjes en bol ze op. Dek af met een theedoek en laat 20 munten rijzen.

  4. Meng de ingrediënten met elkaar. Verdeel het gehakt in 15 stukjes (ca. 40 gram) en rol er kleine worstjes van.

  5. Duw het bolletje plat en rol uit tot een kleine ovaal. Leg hier het worstje in en bestrijk het deeg met een beetje water.

  6. Vouw het broodje goed dicht en rol na. Leg dan op een bakplaat met bakpapier.

  7. Strijk ze met een los geklopt eitje en laat ze 30 a 45 minuten rijzen op een warm plekje.

  8. Bak de worstenbroodjes ongeveer 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.