Recept: Chocolade avocadotaart

13 mei 2019
Waardeer: 
(Totaal: 76 stemmen)
Stilstaand beeld van Chocolade avocadotaart

Sharon gaat op de patisserie-tour: ze maakt een chocolade-avocadotaart. Daarbij serveert ze een 'golden almond latte', met warme amandelmelk en kruiden als kurkuma, peper en kardemon. Een heerlijke chocoladetaart, zonder dierlijke producten

12 stuks

Ingrediënten voor Chocolade avocadotaart

Ingrediënten (12 stukken):

Voor de bodem:

  • 200 g gemengde noten
  • 250 g dadels
  • 80 g kokosolie
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 limoen

Voor de vulling:

  • 7 rijpe avocado's
  • 350 g donkere chocolade (70% cacao)
  • sap van 1 limoen

Voor de garnering:

  • 50 g gepelde pistachenoten

Ingrediënten “golden almond latte”:

  • 250 ml (gezoete) amandelmelk
  • 50 ml havermoutmelk
  • 5 g geraspte gember
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • beetje zwarte peper
  • eventueel een beetje honing naar smaak

 

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het maken van de bodem. Maal de noten en dadels met de kokosolie tot een grove mix in de keukenmachine.

  2. 2

    Was de limoen en rasp de schil eraf. Voeg de schil en de kokosrasp toe aan de notenmix.

  3. 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier, ook de zijkant. Leg het notenmengsel erin en druk het met de bolle kant van een eetlepel goed aan. Laat het ongeveer 20 min rusten in de koelkast.

  4. 4

    Dan ga ik verder met het maken van de vulling. Smelt de chocolade au bain-marie. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit.

  5. 5

    Mix de avocado’s in de keukenmachine tot een egale puree samen met het sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade door de avocadopuree.

  6. 6

    Giet het mengsel over de bodem van noten en laat het nog 30 min rusten in de koelkast.

  7. 7

    Maak de taart af met wat pistachenoten.

  8. 8

    Erbij maak ik een lekker zoet drankje. Een “golden almond latte”. Neem een pannetje en verhit deze op middelhoog vuur. Bak de gember, peper, kaneel en de kurkuma voor ongeveer 20 seconden, vervolgens voeg je al roerend de amandelmelk toe. Laat het niet koken maar wel goed heet worden. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 min.

  9. 9

    Schuim de havermoutmelk op en roer dit de door de amandelmelk.

  10. 10

    Schenk het in een glas en strooi er wat kaneelpoeder over.

Eet smakelijk!