
Chocoladetaart met kokos en fruit
Een verrukkelijk taartje, laag in suikers en bovendien een plaatje om te zien! Pure chocolade, vers seizoensfruit, blanke amandelen, ahornsiroop, zoete rode bietjes voor de kleur en frisse geraspte sinaasappel en kokos.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 10-
1overrijpe banaan, gepeld
-
3biologische eieren
-
200 ggare bieten
-
100 gglutenvrij meel (bakbananenmeel, havermeel etc)
-
50 gamandelmeel
-
1,5 tlbakpoeder
-
•sap en rasp van 1/2 biologische sinaasappel
-
1 tlkaneel of koekkruiden
-
5 elahornsiroop
-
Topping250 gblanke amandelen
-
75 gwit sesamzaad
-
•flinke schep witte tahina
-
•kokosbloesemsuiker
-
•oranjebloesemwater
-
•bietenpoeder (als je roze spijs wilt)
-
1 reeppure chocolade
-
•flinke scheut granaatappelmelasse
-
•seizoensfruit (bijv. lychee en citrus)
-
sprinkles4 elrode kool sap
-
1/2 tlbaking soda
-
50 ggeraspte kokos
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Meng de banaan, eieren, sinaasappelsap en bieten in de keukenmachine tot een egale massa. In een andere kom meng je de droge ingrediënten en giet je voorzichtig het bietenmengsel er doorheen. Roer voorzichtig om meng kort met een handmixer.
-
Giet het mengsel in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 50 minuten tot deze gaar is. Laat de cake geheel afkoelen voordat je deze aansnijdt.
-
Maak een spijs door 250 g blanke amandelen fijn te malen met 75 g wit sesamzaad en een flinke schep witte tahina. Breng op smaak met kokosbloesemsuiker en wat oranjebloesemwater. Meng voor de kleur van roze spijs wat bietenpoeder er doorheen. Vorm er een ronde gelijkmatige plak van (zelfde afmeting als de cake).
-
Smelt een reep pure chocolade en voeg een flinke scheut granaatappelmelasse toe. Dit zorgt voor een frisfruitige smaak en een mooie glans en structuur aan je glazuur. Snijd de cake overdwars door en leg een laagje spijs tussen. Stapel de cake weer op en bedek rondom met een laagje glazuur.
-
Verwarm de oven voor op 100 graden, bekleed een platte ovenschaal met bakpapier. Maak zelf rodekoolsap door het kookvocht van een rode kool op te vangen. Maak de roze sprinkles door 25 g kokos te mengen met 2 el rodekoolsap en baking soda. Voor paarse sprinkles meng je 25 g kokos met 2 el rodekoolsap. Spreid het mengsel uit over de ovenschaal en laat ongeveer 30 minuten drogen in de voorverwarmde oven.
-
Dip de randen in de sprinkles en garneer met seizoensfruit, zoals lychee en citrus.
- Eet smakelijk!