Cocktail d’écrevisse” (Rivierkreeften cocktail)
Op het BinnensteBuiten festival maakte Leon een heerlijke rivierkreeften cocktail. Wil je dit thuis ook maken? Lees dan snel verder!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Court-bouillon1wortel
-
1bol knoflook
-
4uien
-
10peperkorrels
-
1 dlazijn
-
3 dlwitte wijn
-
Mayonaise/cocktailsaus1eidooier
-
3 dlolie
-
1/2 elfijne mosterd
-
1citroen
-
1 tlketchup
-
1 elwhiskey
-
1mespunt cayenne peper
-
1krop ijsbergsla
-
1citroen
-
Kook alle ingrediënten voor de court bouillon in een pan met 5 liter water. Trek gedurende een 1/2 uur de smaak erin. Kook de rivierkreeften gedurende 5 minuten en schep ze eruit en laat uitwasemen.
-
Maak de mayonaise van de eidooier en mosterd. Meng met de olie tot een emulsie. Maak de mayonaise aan met een beetje keychup, whisky en cayenne.
-
Pel de rivierkreeftjes en snijd de ijsbersla. Vul de coupes en vul met sla en kreeftjes. Werk het geheel af met de cocktailsaus en citroen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.