Cocktail d’écrevisse” (Rivierkreeften cocktail)
Op het BinnensteBuiten festival maakte Leon een heerlijke rivierkreeften cocktail. Wil je dit thuis ook maken? Lees dan snel verder!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Court-bouillon1wortel
-
1bol knoflook
-
4uien
-
10peperkorrels
-
1 dlazijn
-
3 dlwitte wijn
-
Mayonaise/cocktailsaus1eidooier
-
3 dlolie
-
1/2 elfijne mosterd
-
1citroen
-
1 tlketchup
-
1 elwhiskey
-
1mespunt cayenne peper
-
1krop ijsbergsla
-
1citroen
-
Kook alle ingrediënten voor de court bouillon in een pan met 5 liter water. Trek gedurende een 1/2 uur de smaak erin. Kook de rivierkreeften gedurende 5 minuten en schep ze eruit en laat uitwasemen.
-
Maak de mayonaise van de eidooier en mosterd. Meng met de olie tot een emulsie. Maak de mayonaise aan met een beetje keychup, whisky en cayenne.
-
Pel de rivierkreeftjes en snijd de ijsbersla. Vul de coupes en vul met sla en kreeftjes. Werk het geheel af met de cocktailsaus en citroen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.