Foto

Cocktail d’écrevisse” (Rivierkreeften cocktail)

Op het BinnensteBuiten festival maakte Leon een heerlijke rivierkreeften cocktail. Wil je dit thuis ook maken? Lees dan snel verder!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Court-bouillon
    1
    wortel
  • 1
    bol knoflook
  • 4
    uien
  • 10
    peperkorrels
  • 1 dl
    azijn
  • 3 dl
    witte wijn
  • Mayonaise/cocktailsaus
    1
    eidooier
  • 3 dl
    olie
  • 1/2 el
    fijne mosterd
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    ketchup
  • 1 el
    whiskey
  • 1
    mespunt cayenne peper
  • 1
    krop ijsbergsla
  • 1
    citroen
  1. Kook alle ingrediënten voor de court bouillon in een pan met 5 liter water.

  2. Trek gedurende een 1/2 uur de smaak erin.

  3. Kook de rivierkreeften gedurende 5 minuten en schep ze eruit en laat uitwasemen.

  4. Maak de mayonaise van de eidooier en mosterd.

  5. Meng met de olie tot een emulsie

  6. Maak de mayonaise aan met een beetje keychup , whisky en cayenne.

  7. Pel de rivierkreeftjes.

  8. Snijdt de ijsbersla.

  9. Vul de coupes en vul met sla en kreeftjes.

  10. Werk af met de cocktailsaus en citroen.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.