Cocktail d’écrevisse” (Rivierkreeften cocktail)

chef-kok
Leon Mazairac
Foto
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
1 personen

Op het BinnensteBuiten festival maakte Leon een heerlijke rivierkreeften cocktail. Wil je dit thuis ook maken? Lees dan snel verder!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Court-bouillon
    1
    wortel
  • 1
    bol knoflook
  • 4
    uien
  • 10
    peperkorrels
  • 1 dl
    azijn
  • 3 dl
    witte wijn
  • Mayonaise/cocktailsaus
    1
    eidooier
  • 3 dl
    olie
  • 1/2 el
    fijne mosterd
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    ketchup
  • 1 el
    whiskey
  • 1
    mespunt cayenne peper
  • 1
    krop ijsbergsla
  • 1
    citroen
  1. 1

    Kook alle ingrediënten voor de court bouillon in een pan met 5 liter water.

  2. 2

    Trek gedurende een 1/2 uur de smaak erin.

  3. 3

    Kook de rivierkreeften gedurende 5 minuten en schep ze eruit en laat uitwasemen.

  4. 4

    Maak de mayonaise van de eidooier en mosterd.

  5. 5

    Meng met de olie tot een emulsie

  6. 6

    Maak de mayonaise aan met een beetje keychup , whisky en cayenne.

  7. 7

    Pel de rivierkreeftjes.

  8. 8

    Snijdt de ijsbersla.

  9. 9

    Vul de coupes en vul met sla en kreeftjes.

  10. 10

    Werk af met de cocktailsaus en citroen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!