Cocktail d’écrevisse” (Rivierkreeften cocktail)

Vis
0-30 minuten
Op het BinnensteBuiten festival maakte Leon een heerlijke rivierkreeften cocktail. Wil je dit thuis ook maken? Lees dan snel verder!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen
4
-
1wortel
-
1bol knoflook
-
4uien
-
10peperkorrels
-
1 dlazijn
-
3 dlwitte wijn
-
1eidooier
-
3 dlolie
-
1/2 elfijne mosterd
-
1citroen
-
1 tlketchup
-
1 elwhiskey
-
1mespunt cayenne peper
-
1krop ijsbergsla
-
1citroen
Bereiding
-
1
Kook alle ingrediënten voor de court bouillon in een pan met 5 liter water.
-
2
Trek gedurende een 1/2 uur de smaak erin.
-
3
Kook de rivierkreeften gedurende 5 minuten en schep ze eruit en laat uitwasemen.
-
4
Maak de mayonaise van de eidooier en mosterd.
-
5
Meng met de olie tot een emulsie
-
6
Maak de mayonaise aan met een beetje keychup , whisky en cayenne.
-
7
Pel de rivierkreeftjes.
-
8
Snijdt de ijsbersla.
-
9
Vul de coupes en vul met sla en kreeftjes.
-
10
Werk af met de cocktailsaus en citroen.
Eet smakelijk!