Recept: Coq au vin

1 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Coq au vin
Chef-kok Ramon Brugman maakt coq au vin met aardappelpuree. Klinkt chique, is lekker betaalbaar.
4 personen

Ingrediënten voor Coq au vin

8 stukken kipdijen met bot
1 fles rode wijn
2 grote uien
4 tenen knoflook
400 gr spekblokjes
Tijm
Peterselie
3 laurierblad
1 potje zilveruien
200 gr champignons
Zout en peper

Aardappelpuree:
1000 gr aardappelen
200 gr boter
200 ml melk
Crème fraîche
Zout

Doperwten:
1 zak diepvries doperwten
1 ui
1 teen knoflook

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Zet de kip een dag van te voren onder in rode wijn. Hierdoor krijgt de kip een mooie rode kleur.
     

  2. 2

    Zet de ui en knoflook aan samen met de spekblokjes. Voeg de wijn, kip en kruiden toe en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken.
     

  3. 3

    Snij en bak de champignons mooi bruin in een beetje olijfolie en voeg toe samen met de uitgelekte zilveruitjes. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Zorg dat het sap indikt tot een saus.
     

  4. 4

    Maak de aardappelpuree. Snij de aardappelen in gelijke stukken en zet met koud water op en kook ze gaar. Stamp ze vervolgens fijn en voeg de melk en boter toe. Roer dit glad en maak af met crème fraîche en een beetje zout naar smaak.
     

  5. 5

    Kook de doperwten gaar in zout water. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
     

  6. 6

    Maak het gerecht op en serveer uit.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter