Coq au vin
Chef-kok Ramon Brugman maakt coq au vin met aardappelpuree. Klinkt chique, maar het is lekker betaalbaar.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Coq au vin8stukken kopdijen met bot
-
1fles rode wijn
-
2grote uien
-
4tenen knoflook
-
400 gspekblokjes
-
•tijm
-
•peterselie
-
3laurierbladeren
-
1potje zilveruien
-
200 gchampignons
-
•peper en zout
-
Aardappelpuree1 kiloaardappelen
-
3 elboter
-
200 mlmelk
-
•Crème fraîche
-
•zout
-
Doperwten1zak diepvries doperwten
-
1ui
-
1teen knoflook
-
Zet de kip een dag van te voren onder in rode wijn. Hierdoor krijgt de kip een mooie rode kleur.
-
Zet de ui en knoflook aan samen met de spekblokjes. Voeg de wijn, kip en kruiden toe en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken.
-
Snij en bak de champignons mooi bruin in een beetje olijfolie en voeg toe samen met de uitgelekte zilveruitjes. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Zorg dat het sap indikt tot een saus.
-
Maak de aardappelpuree. Snij de aardappelen in gelijke stukken en zet met koud water op en kook ze gaar. Stamp ze vervolgens fijn en voeg de melk en boter toe. Roer dit glad en maak af met crème fraîche en een beetje zout naar smaak.
-
Kook de doperwten gaar in zout water. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak het gerecht op en serveer uit.
- Eet smakelijk!