3 minuten

Coquilles st. Jacques met sabayon van Japans duizendknoopbier

Ken je coquilles St. Jacques? Chef-kok Leon Mazairac geeft deze klassieke Franse lekkernij een verrassende twist. Hij maakt ze met een luchtige sabayon op basis van een speciaalbiertje met Japans duizendknoop, de woekerplant die je normaal liever uit je tuin hebt. Het resultaat? Een smaakvol gerecht, ideaal als feestelijk voorgerecht.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 12
    coquilles st.Jacques
  • 1
    bosje korenaar asperges of groene asperges
  • 1
    bosje jonge meiraapjes
  • 2
    eieren
  • 2 dl
    Japanse duizendknoop bier
  • 5 cl
    zonnebloemolie
  • wat eetbare bloemetjes ter decoratie
  • zout
  1. Zet een pan met water op het vuur en voeg daar de korenaar asperges en de jonge meiraapjes aan toe. Breng dit aan de kook met een beetje boter en zout. 

  2. Voor de sabayon, scheid de eieren en doe het eigeel in een pannetje. Voeg daar het bier en een snufje zout aan toe, klop het luchtig op middelhoog vuur tot het stevig is.

  3. Zet een pan met olie op het vuur, als de pan goed heet is, bak je de coquilles ongeveer 3 minuten.

  4. Doe de meiraapjes en asperges in een diep bordje en doe dan de gebakken coquilles daarbovenop.

  5. Serveer daarop de sabayon en maak het af met wat eetbare bloemetjes.

  6. Geniet van de coquilles st. Jacques met sabayon!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg