4 minuten

Gegrilde makreel met kiwibes salsa

Chef-kok Rosah van Schendelen gaat langs bij kiwibes teler Bernard. Met zijn kiwibessen maakt ze een salsa. Gemaakt van limoen, gember, Jalapeño peper, komkommer en paprika. Heel lekker bij de gegrilde makreel en frisse yoghurt.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    makreelfilets
  • 200 ml
    hangop of stevige kwark
  • 1/2
    komkommer
  • 2
    limoentjes
  • 1/2
    groene paprika
  • 1 tl
    Jalapeños
  • 1 tl
    geraspte gember
  • 1
    bosui
  • 2 el
    gesneden tomatillo
  • kiwibessen
  • verse koriander, munt en dille
  • olijfolie en gerookte olijfolie
  • zout
  1. Besprenkel de makreelfilets met olijfolie en zout. Verhit de filets met een gasbrander aan beide kanten totdat ze mooi gaar zijn. Dit lukt ook als je de filets 5-7 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden met grillfunctie plaatst.

  2. Breng de hangop op smaak met een scheutje gerookte olijfolie, zout en de schil en het sap van een ½ limoen.

  3. Voor de salsa snijd je de komkommer, paprika, Jalapeños, bosui en kiwibessen in kleine blokjes. Breng op smaak met olijfolie, de tomatillo, fijngesneden verse kruiden, zout en geraspte gember.

  4. Zet het dan koud, dat maakt de salsa extra fris. Plaats de hangop op het bord en leg hierop de makreelfilet.

  5. Serveer royaal met de kiwibessen salsa. En garneer af met wat mooie verse kruiden.

  6. Geniet van je gegrilde makreel met kiwibes salsa!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.