Grietfilet met witlof
Culinair koken met Alain! We maken grietfilet op een bedje van witlof met piment d’espelette en pom pom blanc.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
260 grgrietfilet
-
2kleine appels
-
2stronken witlof
-
2citroenen
-
1ui
-
60 grworst
-
40 grpomp on blanc
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Verhit de olie en bak de griet in 12-15 minuten aan beide kanten mooi bruin.
-
Intussen rasp je de citroenschil en snijd je de appel in kleine blokjes.
-
Vervolgens bewaar je de mooiste witlofbladeren en snijd je de overige bladeren in stukjes. Samen met de geraspte citroenschil en stukjes appel marineer je die in de olijfolie.
-
Snij de worst in kleine reepjes, de zwam in stukken en snij de ui. Deze bak je samen met de witlof zachtjes aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.