Recept: Grietfilet met witlof

28 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Grietfilet met witlof
Culinair koken met Alain! We maken grietfilet op een bedje van witlof met piment d’espelette en pom pom blanc.
4 personen

Ingrediënten voor Grietfilet met witlof

  • 260 g grietfilet
  • 2 kleine appels
  • 2 stronken witlof
  • 2 citroenen
  • 1 ui
  • 60 g worst – piment d’espelette
  • 40 g  pomp om blanc – pruikenzwam
  • olijfolie (extra vergine)
  • peper
  • zout

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Verhit de olie en bak de griet in 12-15 minuten aan beide kanten mooi bruin. 

  2. 2

    Intussen rasp je de citroenschil en snijd je de appel in kleine blokjes. 

  3. 3

    Vervolgens bewaar je de mooiste witlofbladeren en snijd je de overige bladeren in stukjes. Samen met de geraspte citroenschil en stukjes appel marineer je die in de olijfolie. 

  4. 4

    Snij de worst in kleine reepjes, de zwam in stukken en snij de ui. Deze bak je samen met de witlof zachtjes aan. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter