Heilbot of kabeljauw met ratjetoe
In de Rotterdamse Markthal ontmoet culinair expert Alain Caron meesterkok François Geurds. Diens restaurant in de havenstad belandde afgelopen maand nog in de Top 10 van restaurantgids Lekker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4moten heilbot of kabeljauw
-
2 elboter
-
2 elolijfolie
-
4lente-uitjes
-
120 grentrecote
-
4augurken
-
2sjalotjes
-
2 elspekblokjes
-
1tomaat
-
4takjes peterselie
-
•peper en zout
-
Bak de entrecoteblokjes lichtbruin in olijfolie. Voeg eerst spek, dan sjalotjes, dan tomaat, dan augurk en peterselie toe. Laat een minuut of 5 sudderen en breng op smaak met zout en peper.
-
Verwarm de boter tot het begint te schuimen en bak de vis 2 minuten aan elke kant. Voeg de lente-uitjes toe en bak het geheel nog 2 minuten. Serveer warm met de ratjetoe van vlees en groente ernaast.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.