Heilbot of kabeljauw met ratjetoe

In de Rotterdamse Markthal ontmoet culinair expert Alain Caron meesterkok François Geurds. Diens restaurant in de havenstad belandde afgelopen maand nog in de Top 10 van restaurantgids Lekker.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    moten heilbot of kabeljauw
  • 2 el
    boter
  • 2 el
    olijfolie
  • 4
    lente-uitjes
  • 120 gr
    entrecote
  • 4
    augurken
  • 2
    sjalotjes
  • 2 el
    spekblokjes
  • 1
    tomaat
  • 4
    takjes peterselie
  • peper en zout
  1. Bak de entrecoteblokjes lichtbruin in olijfolie. Voeg eerst spek, dan  sjalotjes, dan tomaat, dan augurk en peterselie toe. Laat een minuut of 5 sudderen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de boter tot het begint te schuimen en bak de vis 2 minuten aan elke kant. Voeg de lente-uitjes toe en bak het geheel nog 2 minuten. Serveer warm met de ratjetoe van vlees en groente ernaast. 

  3. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.