Recept: Heilbot of kabeljauw met ratjetoe

11 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Heilbot of kabeljauw met ratjetoe
In de Rotterdamse Markthal ontmoet culinair expert Alain Caron meesterkok François Geurds. Diens restaurant in de havenstad belandde afgelopen maand nog in de Top 10 van restaurantgids Lekker.
4 personen

Ingrediënten voor Heilbot of kabeljauw met ratjetoe

  • 4 moten heilbot of kabeljauw van circa 150 g p.p.
  • 2 et boter
  • 2 et olijfolie
  • 4 lente-uitjes, in stukken gesneden
  • 120 g entrecote, in blokjes gesneden
  • 4 augurken, in blokjes gesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 et spekblokjes
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 4 takjes platte peterselie, gehakt
  • zout en peper uit de molen

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de entrecoteblokjes lichtbruin in olijfolie. Voeg eerst spek, dan  sjalotjes, dan tomaat, dan augurk en peterselie toe. Laat een minuut of 5 sudderen en breng op smaak met zout en peper.

  2. 2

    Verwarm de boter tot het begint te schuimen en bak de vis 2 minuten aan elke kant. Voeg de lente-uitjes toe en bak het geheel nog 2 minuten. Serveer warm met de ratjetoe van vlees en groente ernaast. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter