3 minuten

Courgette tartaar & eierkoektaartje met rood fruit

Culinair expert Alain Caron is in het Limburgse America bij teler Johan Tielen. Johan teelt onder meer biologische aardbeien en courgettes. Twee magische gewassen, zo blijkt als Alain alles leert over bestuiving. Alain maakt vandaag een courgette tartaar en een eierkoektaartje met rood fruit.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de courgette tartaar
    12
    verse courgettebloemen
  • 300 g
    doperwten
  • 200 g
    courgette
  • 100 g
    hazelnoot
  • 150 g
    witte koolblad
  • 3 blaadjes
    salie
  • 1
    ui
  • 3 el
    olijfolie
  • zout en peper
  • Voor het eierkoektaartje met rood fruit
    2
    eierkoeken
  • 400 g
    verse aardbeien
  • Voor de aardbeiensiroop
    250 g
    verse aardbeien
  • 1/4 l
    water
  • 1 el
    bruine suiker
  • 1 druppel
    vanille-essence
  1. Kook de doperwten en prak ze fijn. Snijd de courgette in zeer kleine blokjes en kook de blokjes kort. Kook het blad van de witte kool, dep droog en snijd in fijne reepjes. Hak de salie fijn. Kraak de hazelnoten met de onderkant van een pan en voeg ze toe aan de doperwten. Hou een paar hazelnoten apart voor het eierkoektaartje. 

  2. Pel de ui en snipper deze. Doe de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de uien. Doe er vervolgens de rest van de groenten bij met wat zout en peper. Na 5 min passeer je de groenten door een zeef en bewaar ze in de keuken.

  3. Haal alle blaadjes van de courgettebloemen. Leg dan in het midden van een plat bord een ring van 8 cm. Doe hier wat groentetartaar in en druk aan, zo plat mogelijk. Leg om de tartaar de blaadjes van de courgettebloem, zoals een in de vorm van een zonnebloem. Serveer direct. 

  4. Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes van 2 mm. Snijd de eierkoeken over de gehele lengte door. Let op dat beide helften mooi rond zijn. Ga verder met het maken van de siroop van aardbeien. Was de aardbeien. Doe alles in een kookpan en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 min en laat daarna afkoelen. Passeer rustig door een keukendoek, zonder druk. Doe de siroop in de koelkast.

  5. Leg een plak eierkoek op de borden en maak deze koek helemaal nat met siroop. Leg de gesneden aardbeien erop als een dakpan; begin aan de rand en werk naar het midden, in de vorm van een rozet. Leg de andere plak eierkoek erop en schenk de siroop erover. Doe nog een keer hetzelfde met de plakjes aardbei. Bestrooi met wat gehakte hazelnoot.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.