2 minuten
Couscous met gegrilde kippendijen
Chef-kok Sharon de Miranda is in Swifterbant. Hier runnen moeder en zoon een gemengd bedrijf met akkerbouw én pluimvee. Kringloop is het toverwoord.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
320 gkippendijen (80 g per persoon)
-
350 gcouscous
-
100 gdiv kruiden (bijv. 10 blaadjes munt, wat platte peterselie en koriander)
-
1rode ui
-
1citroen
-
•peper en zout
-
•olie (neutraal)
-
•olijfolie
-
Smeer de kip in met wat (neutrale) olie. Gril of barbecue de kip gaar in ongeveer 5 min aan beide kanten. Breng het op smaak met wat peper en zout.
-
Breng 5 dl water aan de kook en doe je de couscous in een grote kom. Schenk het kokende water erover en roer het geheel door. Dek het af met een bord en laat het 5 min staan tot het vocht geabsorbeerd is. Maak de korrels los met behulp van een vork en voeg er wat zout en peper naar smaak aan toe, een flinke scheut olijfolie en het sap van de citroen.
-
Snipper de rode ui, hak de kruiden fijn en roer deze door de couscous.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.