Crème brûlée met verse geitenkaas en honing
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een crème brûlée met geitenkaas en honing. Heerlijk met rozemarijn en tijm! Je kunt er van genieten als voor- of nagerecht!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4hittebestendige crème brûlée schaaltjes
-
250 mlvolle geitenmelk
-
250 grgeraspte oude geitenkaas
-
400 mlongezoete slagroom met 35% vetpercentage
-
2 elhoning
-
4 takjestijm
-
2 takjesrozemarijn
-
2eieren
-
4eidooiers (tip: bewaar het eiwit in de vriezer voor latere lekkernijen)
-
4 elrietsuiker voor het branden
-
•snufje zout en peper
-
Verwarm de geitenmelk, slagroom, honing, tijm en rozemarijn op een laag pitje. Voeg er een snufje zout en peper aan toe. Zet het vuur uit, zodra de melk begint te koken. Laat de kruiden dan nog 15 minuten rustig smaak afgeven.
-
Verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Zeef vervolgens de kruiden uit de melk. Voeg de geraspte oude geitenkaas toe aan de melk en laat het lekker smelten. Voeg dan de eieren en de eidooiers toe en meng het er goed doorheen.
-
Schenk de geitenkaas room in de crème brûlée schaaltjes en plaats deze in een grote ovenschaal. Schenk nu heet water in de ovenschaal, zodat de helft van de crème brûlée schaaltjes onder water staan.
-
Plaats de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en gaar de crème brûlée’s 40 minuten op 150 graden. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
-
Voor het serveren, bedek de crème brûlée’s met een laagje rietsuiker en brand ze af totdat ze mooi goudkleurig zijn. Na een 1-2 minuutjes is het suikerlaagje heerlijk krokant.
- Geniet van de crème brûlée met geitenkaas en honing!