4 minuten

Toast met bloemenboter, boerenkaas, honing en verse bloemetjes

Chef-kok Ramon Brugman bereidt een heerlijke toast met bloemenboter, boerenkaas, honing en verse bloemetjes.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    speltbrood
  • 125 g
    boter
  • boerenkaas
  • 1 el
    honing
  • zout
  • Eventueel als decoratie:
    verse bloemen (bijvoorbeeld: witte klaver, vlierbessenbloesem, kamerfoelie)
  1. Snijd voor de toast dikke plakken brood die je vervolgens zonder korstjes in balkjes snijdt.

  2. Smelt een klont boter en bak de balkjes brood aan alle kanten aan in de boter, tot ze bruin verkleurd zijn. Laat ze afkoelen.

  3. Ga verder met de bloemenboter. Pluk de bloemetjes van de stelen af. Meng ze met wat zout door de boter. Roer tot de boter een beetje luchtig wordt. Smeer een laagje boter op de toast.

  4. Maak rolletjes van de kaas en doe er een slinger honing over heen. Decoreer eventueel met wat bloemetjes.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.