Hartige blini's met spek, brie en cranberry compote
Onze chef Ramon Brugman maakt hartige blini's met een compote van cranberry's uit Ameland. Afgetopt met krokant gebakken spek, brie en frisse tuinkers.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gboekweitmeel
-
250 mlmelk
-
7 ggedroogde gist
-
2eieren
-
•zout
-
250 gcranberry's
-
100 gsuiker
-
100 mlcranberrybier of ander bier
-
2slingers sinaasappelschil
-
1 stokjekaneel
-
1steranijs
-
4 plakjesontbijtspek
-
1 puntbrie
-
•tuinkers voor garnering
-
Begin met het verwarmen van de melk. Doe 200 gram boekweitmeel in een kom. Scheid de eieren en doe de dooier bij het boekweitmeel. Doe de lauwwarme melk in een kom en los de gist er in op en roer goed door. Voeg bij het boekweitmeel en roer tot een glad geheel. Dek de kom af en zet 20 minuten te rijzen op een warme plek.
-
Doe de cranberry's met het cranberry bier in een pan. Voeg daar suiker, de sinaasappelschillen, een half pijpje kaneel en een steranijs aan toe en breng aan de kook. Als de compote wat is ingedikt prak je de cranberry's fijn met de houten lepel en kook je het geheel in tot een dikke saus. Laat afkoelen.
-
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Klop de eiwitten luchtig en stevig. Spatel voorzichtig door het beslag heen. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de koekenpan. Bak de blini’s aan beide kanten met een beetje boter.
-
Ga verder met het opmaken van de blini's. Leg de blini's op een bord en schep daar wat cranberrycompote op. Snijd plakjes van de brie en leg er een op iedere blini. Daarbovenop gaat een krokant stukje spek. Decoreer met wat tuinkers.
- Eet smakelijk!