4 minuten

Hartige blini's met spek, brie en cranberry compote

Onze chef Ramon Brugman maakt hartige blini's met een compote van cranberry's uit Ameland. Afgetopt met krokant gebakken spek, brie en frisse tuinkers.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    boekweitmeel
  • 250 ml
    melk
  • 7 g
    gedroogde gist
  • 2
    eieren
  • zout
  • 250 g
    cranberry's
  • 100 g
    suiker
  • 100 ml
    cranberrybier of ander bier
  • 2
    slingers sinaasappelschil
  • 1 stokje
    kaneel
  • 1
    steranijs
  • 4 plakjes
    ontbijtspek
  • 1 punt
    brie
  • tuinkers voor garnering
  1. Begin met het verwarmen van de melk. Doe 200 gram boekweitmeel in een kom. Scheid de eieren en doe de dooier bij het boekweitmeel. Doe de lauwwarme melk in een kom en los de gist er in op en roer goed door. Voeg bij het boekweitmeel en roer tot een glad geheel. Dek de kom af en zet 20 minuten te rijzen op een warme plek.

  2. Doe de cranberry's met het cranberry bier in een pan. Voeg daar suiker, de sinaasappelschillen, een half pijpje kaneel en een steranijs aan toe en breng aan de kook. Als de compote wat is ingedikt prak je de cranberry's fijn met de houten lepel en kook je het geheel in tot een dikke saus. Laat afkoelen.

  3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Klop de eiwitten luchtig en stevig. Spatel voorzichtig door het beslag heen. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de koekenpan. Bak de blini’s aan beide kanten met een beetje boter.

  4. Ga verder met het opmaken van de blini's. Leg de blini's op een bord en schep daar wat cranberrycompote op. Snijd plakjes van de brie en leg er een op iedere blini. Daarbovenop gaat een krokant stukje spek. Decoreer met wat tuinkers.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.