Crêpes met bierkaramel en gebakken peer

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt verrukkelijke crêpes met een saus van bierkaramel, warme gebakken peer en een flinke toef slagroom. Een ultiem dessert om van te smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de crêpe beslag:
    250 gr
    karnemelk
  • 2
    eieren
  • 120 gr
    bloem
  • 30 gr
    gesmolten gezouten roomboter
  • snufje kaneel
  • Voor de bierkaramelsaus:
    300 gr
    kristalsuiker
  • 100 ml
    bier
  • 100 ml
    room
  • 80 gr
    gezouten roomboter
  • 4
    peren
  • toef slagroom ter garnering
  1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng het tot een glad beslag. Je krijgt het mooiste bakresultaat als je het beslag een nachtje laat rusten in de koelkast.

  2. Schil de peren en snijd ze in parten. Bak ze ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe de suiker in een pan en schenk het bier erbij. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een goudbruine karamel.

  3. Voeg vervolgens in delen de room toe en meng met een garde. Doe dit voorzichtig, want het mengsel is gloeiend heet. Zet het vuur laag en roer kleine klontjes boter door de karamel.

  4. Verhit 20 gram boter of neutrale olie in een pan en bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Hoe dunner, hoe lekkerder!

  5. Serveer de gebakken peren met de heerlijke crêpes en de bierkaramel. Maak het af met een royale dot slagroom.

  6. Geniet van je crêpes met bierkaramel en gebakken appel!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink