
Crêpes met bierkaramel en gebakken peer
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt verrukkelijke crêpes met een saus van bierkaramel, warme gebakken peer en een flinke toef slagroom. Een ultiem dessert om van te smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de crêpe beslag:250 grkarnemelk
-
2eieren
-
120 grbloem
-
30 grgesmolten gezouten roomboter
-
•snufje kaneel
-
Voor de bierkaramelsaus:300 grkristalsuiker
-
100 mlbier
-
100 mlroom
-
80 grgezouten roomboter
-
4peren
-
•toef slagroom ter garnering
-
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng het tot een glad beslag. Je krijgt het mooiste bakresultaat als je het beslag een nachtje laat rusten in de koelkast.
-
Schil de peren en snijd ze in parten. Bak ze ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe de suiker in een pan en schenk het bier erbij. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een goudbruine karamel.
-
Voeg vervolgens in delen de room toe en meng met een garde. Doe dit voorzichtig, want het mengsel is gloeiend heet. Zet het vuur laag en roer kleine klontjes boter door de karamel.
-
Verhit 20 gram boter of neutrale olie in een pan en bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Hoe dunner, hoe lekkerder!
-
Serveer de gebakken peren met de heerlijke crêpes en de bierkaramel. Maak het af met een royale dot slagroom.
- Geniet van je crêpes met bierkaramel en gebakken appel!
