4 minuten

Dessert met kweepeer, karamelsaus en paranoten

Zacht gestoofde kweepeer, romige karamelsaus en knapperige, paranoten; een heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect als afsluiter van een feestelijke maaltijd!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 3 stuks
    kweepeer
  • 75 gr
    kristalsuiker
  • 100 gr
    roomboter
  • 200 ml
    haverroom
  • 150 gr
    rozijnen
  • 100 gr
    paranoten
  • 1
    sinaasappel
  • 1 zakje
    rooibosthee
  • 350 gr
    kwark
  • 2 tl
    kaneel
  1. Schil de kweeperen en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Verhit een steelpannetje op laag vuur en smelt 2/3e van de kristalsuiker hierin.

  3. Verhit een pan om middelhoog vuur en smelt de helft van de boter hierin. Bak de kweeperen in de pan en roer ze regelmatig door. 

  4. Voeg de boter toe aan de steelpan als de suiker gesmolten is. Roer goed door met een garde en voeg dan de room toe.

  5. Voeg de inhoud van het zakje rooibos toe en laat de saus zachtjes pruttelen en indikken. 

  6. Voeg de rozijnen, kaneel en de rest van de suiker toe aan de pan met kweeperen. 

  7. Rasp de schil van de sinaasappel erbij en halveer dan de sinaasappel en pers het sap erbij. Laat dit nog heel even pruttelen. 

  8. Hak de paranoten in grove stukken.

  9. Schep op ieder bord een flinke lepel kwark en daarop de kweepeer. Verdeel de paranoten eroverheen.

  10. Schep de karamelsaus om het gerecht heen en garneer het met eetbare bloemen naar keuze. 

  11. Geniet van je heerlijke dessert!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal