Dessert met kweepeer, karamelsaus en paranoten
Zacht gestoofde kweepeer, romige karamelsaus en knapperige, paranoten; een heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect als afsluiter van een feestelijke maaltijd!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
3 stukskweepeer
-
75 grkristalsuiker
-
100 grroomboter
-
200 mlhaverroom
-
150 grrozijnen
-
100 grparanoten
-
1sinaasappel
-
1 zakjerooibosthee
-
350 grkwark
-
2 tlkaneel
-
Schil de kweeperen en snijd ze in kleine blokjes.
-
Verhit een steelpannetje op laag vuur en smelt 2/3e van de kristalsuiker hierin.
-
Verhit een pan om middelhoog vuur en smelt de helft van de boter hierin. Bak de kweeperen in de pan en roer ze regelmatig door.
-
Voeg de boter toe aan de steelpan als de suiker gesmolten is. Roer goed door met een garde en voeg dan de room toe.
-
Voeg de inhoud van het zakje rooibos toe en laat de saus zachtjes pruttelen en indikken.
-
Voeg de rozijnen, kaneel en de rest van de suiker toe aan de pan met kweeperen.
-
Rasp de schil van de sinaasappel erbij en halveer dan de sinaasappel en pers het sap erbij. Laat dit nog heel even pruttelen.
-
Hak de paranoten in grove stukken.
-
Schep op ieder bord een flinke lepel kwark en daarop de kweepeer. Verdeel de paranoten eroverheen.
-
Schep de karamelsaus om het gerecht heen en garneer het met eetbare bloemen naar keuze.
- Geniet van je heerlijke dessert!