Dessert met kweepeer, karamelsaus en paranoten
Zacht gestoofde kweepeer, romige karamelsaus en knapperige, paranoten; een heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect als afsluiter van een feestelijke maaltijd!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 6-
3 stukskweepeer
-
75 grkristalsuiker
-
100 grroomboter
-
200 mlhaverroom
-
150 grrozijnen
-
100 grparanoten
-
1sinaasappel
-
1 zakjerooibosthee
-
350 grkwark
-
2 tlkaneel
-
Schil de kweeperen en snijd ze in kleine blokjes.
-
Verhit een steelpannetje op laag vuur en smelt 2/3e van de kristalsuiker hierin.
-
Verhit een pan om middelhoog vuur en smelt de helft van de boter hierin. Bak de kweeperen in de pan en roer ze regelmatig door.
-
Voeg de boter toe aan de steelpan als de suiker gesmolten is. Roer goed door met een garde en voeg dan de room toe.
-
Voeg de inhoud van het zakje rooibos toe en laat de saus zachtjes pruttelen en indikken.
-
Voeg de rozijnen, kaneel en de rest van de suiker toe aan de pan met kweeperen.
-
Rasp de schil van de sinaasappel erbij en halveer dan de sinaasappel en pers het sap erbij. Laat dit nog heel even pruttelen.
-
Hak de paranoten in grove stukken.
-
Schep op ieder bord een flinke lepel kwark en daarop de kweepeer. Verdeel de paranoten eroverheen.
-
Schep de karamelsaus om het gerecht heen en garneer het met eetbare bloemen naar keuze.
- Geniet van je heerlijke dessert!