Wentelteefjes van Groninger koek met stoofperen en hangop
Chef-kok Ramon Brugman geeft een verassende twist aan het welbekende wentelteefje. In plaats van brood gebruikt hij Groninger koek. Dit kruidige wentelteefje combineert hij met winterse stoofpeertjes gevuld met frisse hangop en knapperige gedroogde peren chips.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de wentelteefjes2plakken Groninger koek (of kruidkoek)
-
200 mlmelk
-
1ei
-
50 grsuiker
-
1klontje boter om in te bakken
-
Voor de stoofperen4stoofperen (Gieser Wildeman)
-
300 mlrode wijn
-
100 grsuiker
-
2schillen sinaasappel
-
2schillen citroen
-
1steranijs
-
1pijpje kaneel
-
3kardemompeulen
-
Voor de hangop500 mldikke yoghurt
-
100 grsuiker
-
1/2peul vanille
-
1rasp sinaasappel
-
1rasp citroen
-
Voor de topping•Peren chips (droog de perenschijfjes op een lage temperatuur in de oven of in een voedseldroger)
-
•pistachenootjes
-
Voor de hangop doe je de yoghurt in een theedoek boven een opvangbak en laat je het een nacht uitlekken.
-
Als de yoghurt is uitgelekt en lekker dik is, doe je deze in een kom. Voeg hier de suiker, rasp van sinaasappel en citroen aan toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Voor de stoofperen schil je de peren en haal je het klokhuis eruit
-
Doe de wijn in een kleine pan en breng deze aan de kook. Voeg hier de suiker, steranijs, kardemom, kaneel en de schil van sinaasappel en citroen aan toe. Leg de peren in het mengsel. Breng het geheel aan de kook en zorg dat de peren onder het vocht blijven.
-
Kook de peren zo 15 à 20 minuten zachtjes en laat ze afkoelen in het vocht.
-
Laat het klontje boter smelten in een koekenpan en haal de plakken koek door het beslag. Bak deze in de pan totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
-
Voor de wentelteefjes meng je de melk met het ei en de suiker.
-
Om alles tot een mooi geheel te brengen, vul je de peren met hangop en leg je deze op een wentelteefje. Decoreer deze met peren chips en gehakte pistachenootjes.
- Geniet van je wentelteefjes!