4 minuten

Wentelteefjes van Groninger koek met stoofperen en hangop

Chef-kok Ramon Brugman geeft een verassende twist aan het welbekende wentelteefje. In plaats van brood gebruikt hij Groninger koek. Dit kruidige wentelteefje combineert hij met winterse stoofpeertjes gevuld met frisse hangop en knapperige gedroogde peren chips.  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de wentelteefjes
    2
    plakken Groninger koek (of kruidkoek)
  • 200 ml
    melk
  • 1
    ei
  • 50 gr
    suiker
  • 1
    klontje boter om in te bakken
  • Voor de stoofperen
    4
    stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 300 ml
    rode wijn
  • 100 gr
    suiker
  • 2
    schillen sinaasappel
  • 2
    schillen citroen
  • 1
    steranijs
  • 1
    pijpje kaneel
  • 3
    kardemompeulen
  • Voor de hangop
    500 ml
    dikke yoghurt
  • 100 gr
    suiker
  • 1/2
    peul vanille
  • 1
    rasp sinaasappel
  • 1
    rasp citroen
  • Voor de topping
    Peren chips (droog de perenschijfjes op een lage temperatuur in de oven of in een voedseldroger)
  • pistachenootjes
  1. Voor de hangop doe je de yoghurt in een theedoek boven een opvangbak en laat je het een nacht uitlekken.

  2. Als de yoghurt is uitgelekt en lekker dik is, doe je deze in een kom. Voeg hier de suiker, rasp van sinaasappel en citroen aan toe. Meng alles goed door elkaar.

  3. Voor de stoofperen schil je de peren en haal je het klokhuis eruit

  4. Doe de wijn in een kleine pan en breng deze aan de kook. Voeg hier de suiker, steranijs, kardemom, kaneel en de schil van sinaasappel en citroen aan toe. Leg de peren in het mengsel. Breng het geheel aan de kook en zorg dat de peren onder het vocht blijven.

  5. Kook de peren zo 15 à 20 minuten zachtjes en laat ze afkoelen in het vocht.

  6. Laat het klontje boter smelten in een koekenpan en haal de plakken koek door het beslag. Bak deze in de pan totdat ze aan beide kanten bruin zijn.

  7. Voor de wentelteefjes meng je de melk met het ei en de suiker. 

  8. Om alles tot een mooi geheel te brengen, vul je de peren met hangop en leg je deze op een wentelteefje. Decoreer deze met peren chips en gehakte pistachenootjes.

  9. Geniet van je wentelteefjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.