8 minuten

Cubaanse gehaktschotel Picadillo met tomatensalade

Vandaag staat de Cubaanse gehaktschotel Picadillo op het menu van chef-kok Sharon de Miranda. Dit gerecht zit boordevol smaken en is heerlijk voor koude dagen. Aan tafel!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de picadillo
    400 gr
    rundergehakt
  • 1
    ui
  • 1
    groene paprika
  • 3
    tenen knoflook
  • 200 gr
    tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr
    groene pitloze olijven
  • 1 el
    kappertjes
  • 4 el
    rozijnen
  • 1 el
    komijnzaadpoeder
  • 2 el
    ketjap manis
  • 1
    spaanse peper
  • 2
    bouillonblokjes
  • 1 tl
    suiker
  • 1 el
    olijfolie
  • 300 gr
    witte rijst
  • 2
    avocado's
  • voor de tomatensalade
    4
    tomaten
  • 1
    ui
  • 1
    bosje koriander
  • 2 el
    gezouten pinda's
  • voor de fruitpunch
    75 ml
    grenadine siroop
  • 1
    blikje ananas (stukjes)
  • 1
    blik fruitcocktail
  • 300 ml
    ananassap
  • 300 ml
    verese sinaasappelsap
  1. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn en fruit deze glazig in een koekenpan. Snij ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de blokjes paprika toe aan de pan tot ze zacht zijn. Rul daarna het gehakt in een koekenpan goudbruin. 

  2. Roer de tomatensaus samen met olijven, rozijnen, kappertjes, komijn, ketjap, Spaanse peper, bouillonblokjes en suiker door het gehaktmengsel.

  3. Dek de koekenpan af, zet het vuur laag en kook tot ongeveer 10 min lang op middelhoog vuur. 

  4. Kook de rijst gaar er serveer de picadillo uit met een paar plakjes avocado. 

  5. Voor de tomatensalade: snij de tomaten in blokjes en snipper de ui. Meng dit samen met de koriander en de gezouten pinda’s door elkaar tot een heerlijke salade. 

  6. Tot slot: de fruitpunch. Meng de grenadine siroop, het blikje ananas, het blik fruitcocktail, het ananassap en de sinaasappelsap door elkaar. Serveer de fruitpunch uit in een mooi glas. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda